Top 10 techno festivals in Nederland

Een liefhebber van techno festivals hoeft zich in Nederland niet snel te vervelen! Simpelweg omdat er enorm veel techno events zijn in ons koude kikkerlandje. En de muziek op deze events wordt de laatste tijd steeds harder en harder. In 2024 staan er weer een heleboel gave techno festivals op de planning.

 

Voor wie nog niet zo bekend is in het Nederlandse techno festival landschap, hebben we hieronder de 10 aller vetste Nederlandse techno festivals op een rijtje gezet. De festivals staan in een random volgorde. Als je toch zin hebt in een ander muziekgenre / festival genre, dan kan je hier de complete festival agenda van heel Nederland vinden.

 

 1. Awakenings Summer Festival — 5 t/m 7 juli — Hilvarenbeek
 2. Verknipt Festival — 30 juni t/m 4 juli — Amsterdam
 3. DGTL Amsterdam — 29 t/m 31 maart — Amsterdam
 4. Free Your Mind 1 t/m 2 juni — Arnhem
 5. Loveland Festival — 10 t/m 11 augustus — Amsterdam
 6. Dekmantel 26 juli t/m 4 augustus — Amsterdam
 7. Into the Woods — 20 t/m 21 september — Amersfoort
 8. Mystic Garden — 15 juni — Amsterdam
 9. NMNH Beach Festival — 20 juli — Scheveningen
 10. Soenda Festival — 25 mei — Utrecht

 

Honorable mentions:

 1. Intercell — 18 mei — Amsterdam
 2. PIV Festival — 20 juli — Spaarnwoude
 3. Tegendraads Festival — 27 juli — Rosmalen
 4. Paradigm Festival — 10 t/m 11 augustus — Groningen

 

Lets begin!

 

 

 

 

1. Awakenings Summer Festival

 

We kunnen de lijst niet anders beginnen dan met Awakenings Festival. Dit is waarschijnlijk het populairste techno feest van Nederland en is ook zeker bekend binnen heel Europa. Naast dat ze door het jaar heen al heel veel events organiseren is Awakenings Festival in Juli de kers op de taart. Met de unieke, surreële stages kijk je je ogen uit en vraag je je geen moment af waarom dit festival zo razend populair is. De volgende editie vindt plaats op 5 – 7 juli 2024. Als je hier bij wilt zijn raad ik je aan een dag vrij te plannen zodat je on-afgeleid je tijd en energie kunt steken in het verkrijgen van een ticket.

 

 

 

 

2. Verknipt Festival

 

Het festival concept Verknipt bestaat al sinds 2013, maar heeft pas in 2023 echt een vlucht naar voren genomen. In het afgelopen jaar zijn de Verknipt events echt als paddestoelen uit de grond geschoten. Inmiddels organiseert de festival organisatie Verknipt jaarlijks 5-15 Verknipt evenementen. Van een outdoor zomerfestival (waar het allemaal mee is begonnen) tot allerlei indoor en ADE edities. Vooral onder jongeren is Verknipt razend populair. Verknipt haakt goed aan op hun behoefte aan steeds hardere techno. Dus keihard beuken op de 6 a 7 stages van Verknipt Festival kan je ongetwijfeld. Dit jaar vindt Verknipt Festival plaats op 8 en 9 juni 2024 in recreatiegebied Strijkviertel in De Meern (Utrecht).

 

 

 

 

 

3. DGTL Amsterdam

 

Er was eens een techno feestje in Amsterdam. In 2012 sloegen Pleinvrees en Strafwerk de handen ineen en creëerden DGTL. Sinds de eerste editie is DGTL elk jaar weer een onwijs succesvol festival en dat blijkt uit de vele internationale events die eruit volgden. Van Barcelona tot Tel Aviv, DGTL is er te vinden. Nog steeds is er elk jaar de authentieke DGTL in Amsterdam. DGTL is een festival ervaring vol ontdekking, inspiratie en verrassingen door middel van muziek, kunst en productie, aldus de woorden van DGTL zelf. Dit tweedaagse festival vestigt zich elk jaar in de loodsen op het Amsterdamse NDSM-terrein. Een extra reden om te gaan dus! Normaal trapt DGTL eind april het festival seizoen in Amsterdam een soort van af. Dit jaar doen ze dat zeker ook, en kunnen we al op 29 en 30 maart 2024 los gaan.

 

 

 

 

4. Free Your Mind

 

Het statement dat dit festival wil maken is duidelijk: Free Your Mind. Het grootste deel van de festivals in deze lijst komt uit Amsterdam en dat is precies waar de organisatie van Free Your Mind een stokje voor wilde steken. Een groot techno event wat zich niet beperkt tot de grenzen van onze hoofdstad, maar je graag meeneemt naar het oosten van het land. Voor de 15e keer wordt dit gevierd op een super vette locatie: onder de John Frost brug in Arnhem. Aan originaliteit is hier geen gebrek en over de line-up hoef je je sowieso geen zorgen te maken bij dit unieke techno festival. Dit jaar vindt FYM Festival op 1 en 2 juni 2024 plaats.

 

 

 

 

5. Loveland Festival

 

Loveland Festival kan niet missen in dit rijtje. Het techno evenement bestaat al sinds 1995 en organiseert vandaag de dag jaarlijks 6 events. Op 10 en 11 augustus 2024 is er weer een nieuwe editie van Loveland Festival en die wordt nog vetter dan ooit. Met ten minste 6 stages waar je je danspasjes kunt laten zien met de 20.000 dagelijkse bezoekers die hier op af komen. In het prachtige Sloterpark word je verwend met de beste housetechnominimal en tech house acts, interactieve entertainment en vele verrassingen. Alleen maar liefde voor Loveland!

 

 

 

 

6. Dekmantel

 

Voor Dekmantel Festival 2024 is nog geen datum bekend, maar dat ze terug komen staat vast. Dit keer zal het de 9e editie worden van dit ware techno spektakel. Dekmantel pusht artistieke vrijheid en dat valt bij dj’s, maar ook feestgangers heel goed in de smaak. Het meerdaagse festival staat bekend om een geweldige line-up en de prachtige locatie in het Amsterdamse Bos. De stages zijn naast techno ook voorzien van disco en hiphop. Mocht je even klaar zijn met dat gedreun kan je dus ook nog op andere plekken van dit evenement lekker blijven festivallen. Maar ik denk niet dat je ooit uitgekeken bent met meer dan 150 namen!

 

 

 

 

7. Into the Woods

 

De titel van dit techno festival is al heel duidelijk. Diep in het bos van Amersfoort vinden we sinds een jaar of 10 Into The Woods. Deze locatie is van alle kanten een hemels paradijs en is daarmee speciaal in de Nederlandse festival wereld. Bij Into The Woods draait het niet om mainstream namen, maar worden juist de kleinere artiesten tentoongesteld. Deze underground artiesten en sfeer dragen samen bij aan een unieke festival ervaring. Into The Woods is een techno event vol magie en is bijna onmogelijk om niet vet te vinden. In 2024 vind ITTW plaats op 20 en 21 september.

 

 

 

 

8. Mystic Garden

 

Het tweede techno feest uit de lijst die ook in het Sloterpark wordt gevierd, maar daarom niet minder speciaal. Een mystieke tuin die beschikt over 5 podia en zo’n 15.000 mensen aantrekt. Hier luister je naar techno, tech house, house, maar er is ook een hiphop stage. Bij het bezoek van dit evenement ontpop je tot een prachtig bloemetje die niet van ophouden weet. Mystic Garden is een van die redenen waarom mensen zo van festivals houden.

 

 

9. NMNH Beach Festival

 

Nooit Meer Naar Huis is een (vooral onder jongeren) populair house/techno festival uit de regio Den Haag – Rotterdam. Zo zijn er regelmatig strand edities van NMNH te vinden in Colorada Charlie aan het Zwarte Pad in Den Haag. Op het moment dat de strandgasten naar huis verplaatsen, stromen de festivalgangers binnen op zoek naar een volgend legendarisch feestje, want dat zijn de feesten van NMNH doorgaans. De mensen zijn leuk, de muziek is lekker en vibe is heerlijk. Als festival liefhebber moet je NMNH Beach Festival toch echt op je agenda zetten. De eerstvolgende strand editie zal in 2024 gaan plaatsvinden op 20 juli op het strand van Scheveningen.

 

 

 

 

10. Soenda Festival

 

Er zijn niet mega veel grootschalige festivals in de provincie Utrecht en al helemaal niet binnen het techno genre, maar Soenda is er wel één van. Twee keer per jaar zet Soenda de grachtenstad op stelten met een indoor en outdoor event. In de omgeving Utrecht is Soenda dan ook een erg populair techno evenement en met haar 12 jaar ervaring sowieso de moeite waard om te bezoeken. Bij Soenda proberen ze naast de mainstream techno een meer unieke sound neer te zetten. Bij een editie van dit festival zijn er zeker 5 podia te ontdekken waar jij kunt genieten van grote namen in de techno scene. Soenda Festival vindt dit jaar plaats op 25 mei 2024.

 

Honorable mentions

 1. Intercell
 2. PIV Festival
 3. Tegendraads Festival
 4. Paradigm Festival

Dit is natuurlijk slechtst een klein deel van alle techno feestjes en festivals in Nederland. In de techno agenda van Follow the Beat vind je er nog veel en veel meer. We hopen je een eind op weg geholpen met deze selectie en dat je hiermee jouw festival seizoen van 2024 goed vol kunt plannen. We zijn benieuwd naar welke festivals jij gaat aankomende tijd!

 

Als je toch liever geen techno festival wilt pakken… Bekijk dan onze complete festival agenda van 2024, met daarin ook allerlei andere events.

 

 

Bekijk de hele festival agenda
map-cta
lees meer

Top 10 techno festivals in Nederland

Een liefhebber van techno zit in Nederland helemaal goed! Follow the Beat zet de 10 vetste Nederlandse techno festivals voor je op een rijtje