web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Top 8 house festivals van Nederland!

House festivals zijn na techno festivals misschien wel de populairste evenementen die we in Nederland hebben. De stroming die voortkomt uit disco is al sinds eind jaren 80 razend populair onder het grote publiek en is niet meer weg te slaan uit de elektronische scene. House muziek is ook nog eens ontzettend breed en varieert van deep house en tech house tot electro house en progressive house. We willen in deze lijst dan ook verschillende soorten house festivals benoemen, dus check hier de 8 lekkerste house festivals van Nederland.
  1. Jungle Festival
  2. HRFST Festival
  3. Amsterdam Music Festival
  4. Housequake
  5. Strafwerk
  6. Pleinvrees
  7. Dance Valley
  8. In Retraite Festival

1. Jungle Festival

22 augustus 2020 (Geannuleerd)
Landsard Beach, Eindhoven 

De festivalgangers met groene vingers onder ons moeten sowieso een bezoekje brengen aan Jungle Festival. Bij dit festival vind je een verscheidenheid aan genres als deep house, tech house, house, disco, hip hop en rnb. De lekkerste house beats kan je hier vinden op Extravaganza stage, de Huwaiara stage en de Nowanoos stage. In totaal zijn er maar liefst acht stages te vinden bij het festival op de Landsard Beach. Niet schrikken, aan dit Eindhovense strand zit een bos vast dus je bent zeker alleen op een strand. De naam wordt echt wel eer aan gedaan. Tickets voor het house festival gingen er vorig jaar uit vanaf €27,20.

2. HRFST Festival

3 oktober 2020
Fort Vechten, Bunnik

De festival zomer gaat altijd veel te snel voorbij en dat hebben de organisatoren van het HRFST Festival ook begrepen. Wanneer de zomer net een beetje aan haar einde is gekomen en het tijd is om de herfst in te luiden staat dit mooie festival op de planning. HRFST Festival vindt elke oktober plaats in Fort Vechten, vlakbij Utrecht. Het fort is op geen ander moment zo mooi als in oktober met gekleurde herfstbladeren en de frisse bosgeur. De barakken en bunkers in dit fort zijn het perfecte decor voor diepe baslijnen, funky disco house beats, tech house en deep house. Precies wat je op het house festival kunt verwachten met artiesten als Lövestad, Wouter S, Lilly Palmer en nog veel meer namen uit de house scene. Een kaartje voor HRFST Festival kost €37 en biedt toegang van 14:00 – 23:00.

3. Amsterdam Music Festival

24 oktober 2020
Johan Cruyff ArenA, Amsterdam

Voor wie minder van de deep house of tech house is, maar liever staat te springen op de hardere beats van Hardwell, Tiesto en Don Diablo kan beter kiezen voor Amsterdam Music Festival (AMF). AMF is traditiegetrouw de grote afsluiter van ADE. Elk jaar trekt het indoor festival rond de 40.000 bezoekers de ArenA in om Amsterdam even compleet op zijn kop te zetten. Je vindt hier de crème de la crème van de electro house en big room house op een spectaculair podium. AMF heeft wereldwijde bekendheid en is een gevestigde naam in de scene. Dat verklaart ook de prijs van 64€ voor een kaartje, als je er vroeg bij bent.

4. Housequake

26 september 2020, Amsterdam
Thuishaven, Amsterdam

De echte pure house liefhebbers hier zullen goed doen aan een enkeltje Housequake. Housequake is puur en alleen house en zal je verwennen met een fijne selectie deep house, tech house en acid house. Het festival is opgezet door het dj duo Housequake, dat bestaat uit Erick E en Roog. Je kunt er dus op rekenen dat deze twee veteranen een goed gecureerd house festival neerzetten. In 2019 deden deze twee legendes een allday set en waren Dimitri en Funkerman er ook te bewonderen. Dit jaar zien we ook Kraak & Smaak, Alexander Koning en David Leatherman het Thuishaven terrein omtoveren tot house paradijs. De voetjes gaan voor €32,49 van de vloer van 13:00 – 23:00, wat aan te raden is tijdens een Housequake!

5. Strafwerk Festival

15 augustus 2020 (Geannuleerd)
Havenpark, Amsterdam

Strafwerk is een bekende onder de house en techno fans in Amsterdam. Dat is natuurlijk niet zomaar, want in het Havenpark gaat het elke augustus helemaal los. De line-up is altijd een combinatie tussen grote internationale namen, lokale talenten en upcoming dj’s. Deze zijn verdeeld over de vijf stages die Strafwerk heeft. Strafwerk had ook in 2020 weer een hele strakke line-up op het affiche staan. Artiesten als Âme, Wouter S, Maceo Plex en Luuk van Dijk zouden het Havenpark van stevige beats voorzien, maar Strafwerk is voor nu geannuleerd. Laten we hopen op de geringe kans dat het nog verplaatst wordt naar later dit jaar. Een kaartje kost in ieder geval €53 en geeft je gegarandeerd festivalplezier van 13:00 – 23:00

6. Pleinvrees

22 mei 2021
NDSM-werf, Amsterdam

Pleinvrees is een techno en house festival dat zich volledig richt op de melodieuze kant van de elektronische genres. De melodische beats vind je hier verspreid over acht stages met elk hun eigen draai en charme. Sinds de verhuizing in 2019 vindt Pleinvrees Festival plaats op een van de bekendste festival spots van Nederland, het NDSM-werf. Toen stonden er namen als Jan Blomqvist, N'to, Kölsch en Eelke Kleijn. Helaas is ging de editie van het house festival in 2020 niet door, maar is er wel al een nieuwe datum in 2021 geprikt, op 22 mei. Voor €40 spendeer je een hele dag op het Pleinvrees festival van 12:00 – 23:00.

7. Dance Valley

14 augustus 2021
Spaarnwoude, Velsen

Dance Valley is nog een festival op het lijstje dat edm georiënteerd is en een bredere selectie aan genres vertegenwoordigt. Bij Dance Valley heb je aparte stages voor house, tech house en club house. Bij de house stage vind je namen als Roog, Erick E, Leroy Styles en Shermanology, terwijl je op de Crazyland stage lekkere, vrolijke club beats mag verwachten van Chuckie, Billy the Kit en Stadiumx. Dance Valley heeft voor ieder wat wils en heeft in totaal zeven stages. Ht festival is ook wat groter dan de meeste andere festivals uit deze lijst, je mag hier rond de 60.000 bezoekers verwachten. Dance Valley vindt jaarlijks plaats in Spaarnwoude, waar je ook festivals als Awakenings, Dutch Valley, Latin Village en Wooferland vindt. Het house festival duurt van 14:00 – 1:00 en kost €53,25.

8. In Retraite Festival

3 – 7 september 2020
Klooster Roepaen, Ottersum

Trek je je liever terug in een klooster? Dan is In Retraite het festival voor jou. Bij dit house festival verander je voor vier dagen in een feestende house monnik en zal je het moeten doen met niks anders dan heerlijke techno en house vibes. Dat klinkt zo slecht nog niet! En met de verrassende underground line-up weet je niet altijd wat je te wachten staat, maar er zal genoeg deep house, tech house en techno op het programma staan. Daarnaast is de ervaring van In Retraite misschien wel minstens zo belangrijk als de line-up. Het 17e eeuwse klooster ligt verstopt in een bosrijke omgeving waar je ook je tent opzet. De locatie van het house festival ligt op 18km rijden van Nijmegen, in het Limburgse Ottersum. Als je er een beetje op tijd bij bent betaal je nog geen €100 voor een kaartje, waar je vier dagen plezier van hebt.  


Wij krijgen van deze lijst toch weer enorm veel zin om een house festival te pakken. Jammer genoeg zullen we nog even moeten wachten. Wel kan je in de tussentijd kijken naar alle andere house feestjes in Nederland. Check daarvoor de house agenda van 2020 en 2021. Toch niet naar een house feestje? Check dan de festival agenda voor alle andere festivals in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens