web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Top 8 house festivals van Nederland!

House is een muziek stroming dat voortkomt uit disco en is al sinds eind jaren 80 razend populair bij het grote publiek. Het is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek scene. Sterker nog, house is na techno het meest populaire genre van Nederland. Niet gek dat er daarom ongelooflijk veel (goede) house festivals te vinden in ons kleine landje. Inclusief een paar echte parels!

Omdat house muziek nogal breed is en varieert van deephouse en tech house tot electro house en progressive is een passend feestje uitzoeken soms best moeilijk. Daarom hebben we hieronder een lijst gemaakt met onze favoriete acht house festivals in Nederland.
Of check hier onze volledige Nederlandse festival agenda als je toch iets anders wilt.

  1. Jungle Festival
  2. HRFST Festival
  3. Amsterdam Music Festival
  4. Housequake
  5. Strafwerk
  6. Pleinvrees
  7. Dance Valley
  8. In Retraite Festival

1. Jungle Festival

Datum: 6 - 7 april 2024
Tijd: 12:00 - 23:00 uur
Locatie: Velder Woods, Boxtel
Genre: Deephouse, Tech House, House, Disco, Hiphop, R&B

De festivalgangers met groene vingers onder ons moeten sowieso een bezoekje brengen aan Jungle Festival aan Landsard Beach in Eindhoven. Op dit relatief nieuwe festival vind je namelijk maar liefst acht stages met een verscheidenheid aan genres zoals deephouse, tech house, house, disco, hiphop en rnb. De lekkerste house beats vindt je wat ons betreft op de Extravaganza stage, de Huwaiara stage en de Nowanoos stage. Tijdens de laatste editie gingen de tickets de deur uit vanaf €27,20, dus daar kan je niet echt een buil aan vallen.

2. HRFST Festival

Datum: 5 oktober 2024
Tijd: 14:00 - 23:00 uur
Locatie: Fort Vechten, Bunnik
Genre: Deephouse, Tech House, Disco

De festival zomer gaat altijd véél en véél te snel voorbij. Gelukkig zorgt festival organisatoren The Zoo voor een hele goede afsluiter om toch nog die aller laatste festival kriebels kwijt te raken. Want, wanneer de zomer aan haar einde is gekomen en de herfst op de stoep staat, knallen zij van HRFST Festival er nog even tussendoor. HRFST Festival vindt namelijk elke oktober plaats in Fort Vechten, vlakbij Utrecht. Dit historische fort is op geen ander moment in het jaar zo mooi als in oktober en daarmee is het de perfecte locatie voor een goed De gekleurde herfstbladeren, frisse bosgeur gecombineerd met de oude barakken en verlaten bunkers van het fort zijn het ultieme decor voor diepe baslijnen, funky disco house beats, harde tech house en lekkere deephouse. Precies wat je op een house festival met artiesten zoals onder andere Lövestad, Wouter S, Lilly Palmer zou verwachten. Wat ons betreft een echte aanrader om het seizoen vaarwel mee te zeggen. Een kaartje voor HRFST Festival kost €37,85 en biedt normaal gesproken toegang van 14:00 tot 23:00 uur.

3. Amsterdam Music Festival

Datum: 19 oktober 2024
Tijd: 19:30 - 05:00 uur
Locatie: Johan Cruyff ArenA, Amsterdam
Genre: EDM, House

Voor wie minder van de deephouse of tech house is, maar liever staat te springen op de hardere beats van Hardwell, Tiesto en Don Diablo kan beter kiezen voor Amsterdam Music Festival (AMF). AMF is traditiegetrouw de grote afsluiter van ADE. Elk jaar trekt het indoor festival rond de 40.000 bezoekers de ArenA in om Amsterdam even compleet op zijn kop te zetten. Je vindt hier de crème de la crème van de electro house en big room house op een spectaculair podium. AMF heeft wereldwijde bekendheid en is een gevestigde naam in de scene. Dat verklaart ook de prijs van 64€ voor een kaartje, als je er vroeg bij bent.

4. Housequake

Datum: 2024 datum nog niet bekend
Tijd: 2024 tijden nog niet bekend
Locatie: Thuishaven, Amsterdam
Genre: Deephouse, Tech House, Acid House

De echte pure house liefhebbers hier zullen goed doen aan een enkeltje Housequake. Housequake is puur en alleen house en zal je verwennen met een fijne selectie deep house, tech house en acid house. Het festival is opgezet door het DJ duo Housequake, dat bestaat uit Erick E en Roog. Je kunt er dus op rekenen dat deze twee veteranen een goed gecureerd house festival neerzetten. In 2019 deden deze twee legendes een all day set en waren Dimitri en Funkerman er ook te bewonderen. Ook zagen we Kraak & Smaak, Alexander Koning en David Leatherman het Thuishaven terrein omtoveren tot house paradijs. De voetjes gaan voor €32,49 van de vloer, wat aan te raden is tijdens een Housequake!

5. Strafwerk Festival

Datum: 2024 datum nog niet bekend
Tijd: 2024 tijden nog niet bekend
Locatie: Havenpark, Amsterdam
Genre: House, Tech House

Strafwerk is een bekende onder de house en techno fans in Amsterdam. Dat is natuurlijk niet zomaar, want in het Havenpark gaat het elke augustus helemaal los. De line-up is altijd een combinatie tussen grote internationale namen, lokale talenten en upcoming DJ's, zoal: Ben Klock, Kölsch, Len Faki, Pan-pot, Tale of Us, ANOTR, Chris Stussy, East End Dubs, FJAAK en nog heel veel andere gave artiesten. De artiesten worden doorgaans verdeeld over vijf verschillende stages. En ook in 2022 heeft Strafwerk (SFW) wederom een hele strakke line-up op het affiche staan. Een kaartje kost normaal gesproken rond de €50 en geeft je gegarandeerd festival plezier van 12:00 tot 23:00 uur.

6. Pleinvrees

Datum: 2024 datum nog niet bekend
Tijd: 2024 tijden nog niet bekend
Locatie: NDSM-werf, Amsterdam
Genre: House, Tech House

Pleinvrees is een techno en house festival dat zich volledig richt op de melodieuze kant van de elektronische genres. Deze melodische beats worden normaal gesproken verspreid over acht stages met elk hun eigen draai en charme. Sinds de verhuizing in 2019 vindt Pleinvrees Festival plaats op één van de bekendste festival spots van Nederland, het NDSM-werf. Toen stonden er direct namen zoals Jan Blomqvist, N'to, Kölsch en Eelke Kleijn op het programma. Voor €52,50 kan je een hele dag op het Pleinvrees festival spenderen. Tijden doorgaans van 12:00 tot 23:00 uur.

7. Dance Valley

Datum: 10 augustus 2024
Tijd: 12:00 - 23:00
Locatie: Spaarnwoude, Velsen
Genre: House, Tech House, Club House, Hardstyle, Techno

Dance Valley is nog een festival uit dit lijstje dat breder georiënteerd is en een grotere selectie van EDM genres vertegenwoordigt. Bij Dance Valley heb je namelijk aparte stages voor house, tech house en club house. Bij de house stage vind je doorgaans namen zoals: Roog, Erick E, Leroy Styles en Shermanology, terwijl je op de Crazyland stage lekkere, vrolijke club beats mag verwachten van Chuckie, Billy the Kit en Stadiumx. Dance Valley heeft in minimaal zeven stages en daarmee voor ieder wat wils. Het festival is ook een stukje groter dan de meeste andere festivals uit deze lijst, je mag hier namelijk rond de 60.000 bezoekers verwachten. Dance Valley vindt jaarlijks plaats in Spaarnwoude. Dat is hetzelfde gebied waar ook de festivals Awakenings, Dutch Valley, Latin Village en Wooferland gehouden worden. Dit typische house feestje duurt van 12:00 tot 23:00 en kost normaal gesproken ruim €50.

8. In Retraite Festival

Datum: 2024 datum nog niet bekend
Tijd: 2024 tijden nog niet bekend
Locatie: De Toekomst, Groningen
Genre: House, Tech House

Hou jij niet van die massale feestjes, maar ga je voor intiem? Hou jij niet van die standaard grasveld settings, maar trek je je veel liever terug in een klooster? Dan is In Retraite hét festival voor jou! Bij dit house festival verander je namelijk voor vier dagen in een feestende house monnik en zal je het moeten doen met niks anders dan heerlijke techno en house vibes. Dat klinkt zo slecht nog niet, toch!? En met de altijd leuke underground line-up weet je nooit helemaal wat je te wachten staat. Als je er een beetje op tijd bij bent betaal je nog geen €100 voor een weekend ticket, waar je maar liefst vier dagen plezier van hebt. Koopje dus!


Wij krijgen van deze lijst alweer enorm zin om te feesten. Zien we je op één van deze knallers!? Wil je meer house festivals zien? Gebruik dan onze complete house agenda van 2024.
Toch niet naar een house feestje?  Bekijk welke andere festival opties er in Nederland zijn en check onze totale festival agenda, voor alle andere festivals in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens