web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Top 10 techno festivals in Nederland

Een liefhebber van techno festivals hoeft zich in Nederland nooit te vervelen! Er zijn ook absurd veel techno events in ons koude kikkerlandje. Festivalgangers komen van over de hele wereld uitgerekend naar Nederland om zo’n house of techno feestje mee te maken. Blijkbaar doen we hier iets goed, ook in 2021 weer. Welke techno festivals maken Nederland nou zo groot?

Ben je ooit een keer meegesleept door een vriend of vriendin? Heb je gewoon nog nooit een techno feestje bezocht, maar wil je dit wel heel graag? No worries. Voor wie nog niet zo bekend is in de techno wereld zet Follow the Beat hieronder de 10 aller vetste Nederlandse techno feestjes op een rijtje. Of check onze complete festival agenda hier.

  1. Awakenings Festival
  2. Soenda Festival
  3. DGTL Amsterdam
  4. Loveland Festival
  5. Free Your Mind
  6. Dekmantel
  7. Into The Woods
  8. Mystic Garden
  9. Amsterdam Dance Event
  10. 18HRS Festival

1. Awakenings Festival

We kunnen de lijst niet anders beginnen dan met Awakenings Festival. Dit is waarschijnlijk het populairste techno feest van Nederland en is ook zeker bekend binnen heel Europa. Naast dat ze door het jaar heen al heel veel events organiseren is Awakenings Festival in Juli de kers op de taart. 

Met de unieke, surreële stages kijk je je ogen uit en vraag je je geen moment af waarom dit festival zo razend populair is. De volgende editie vindt plaats op 29 - 31 juli 2022. Als je hier bij wilt zijn raad ik je aan een dag vrij te plannen zodat je on-afgeleid je tijd en energie kunt steken in het verkrijgen van een ticket.

2. Soenda Festival

Er zijn niet heel veel festivals in de provincie Utrecht, maar Soenda is er wel één van. Twee keer per jaar zet Soenda de grachtenstad op stelten met een indoor en outdoor event. In de omgeving Utrecht is Soenda dan ook een erg populair techno evenement en met haar 12 jaar ervaring sowieso de moeite waard om te bezoeken. Bij Soenda proberen ze naast de mainstream techno een meer unieke sound neer te zetten. Bij een editie van dit festival zijn er zeker 5 podia te ontdekken waar jij kunt genieten van grote namen in de techno scene. Soenda Festival vindt dit jaar plaats op 21 mei 2022.

3. DGTL Amsterdam

Er was eens een techno feestje in Amsterdam. In 2012 sloegen Pleinvrees en Strafwerk de handen ineen en creëerden DGTL. Sinds de eerste editie is DGTL elk jaar weer een onwijs succesvol festival en dat blijkt uit de vele internationale events die eruit volgden. Van Barcelona tot Tel Aviv, DGTL is er te vinden. Nog steeds is er elk jaar de authentieke DGTL in Amsterdam. DGTL is een festival ervaring vol ontdekking, inspiratie en verrassingen door middel van muziek, kunst en productie, aldus de woorden van DGTL zelf. Dit tweedaagse festival vestigt zich elk jaar in de loodsen op het Amsterdamse NDSM-terrein. Een extra reden om te gaan dus! Normaal trapt DGTL eind april het festival seizoen in Amsterdam een soort van af. Dit jaar doen ze dat zeker ook, en kunnen we al op 15, 16 en 17 april 2022 los gaan.


4. Loveland Festival

Loveland Festival kan niet missen in dit rijtje. Het techno evenement bestaat al sinds 1995 en organiseert vandaag de dag jaarlijks 6 events. In 2022 wordt het 25 jarige jubileum groots gevierd en daarom is er 13 en 14 augustus een super speciale editie van Loveland Festival. Hier vind je 6 stages waar je je danspasjes kunt laten zien met de 20.000 dagelijkse bezoekers die hier op af komen. In het prachtige Sloterpark word je verwend met de beste house, techno, minimal en tech house acts, interactieve entertainment en vele verrassingen. Alleen maar liefde voor Loveland!


5. Free Your Mind

Het statement dat dit festival wil maken is duidelijk: Free Your Mind. Het grootste deel van de festivals in deze lijst komt uit Amsterdam en dat is precies waar de organisatie van Free Your Mind een stokje voor wilde steken. Een groot techno event wat zich niet beperkt tot de grenzen van onze hoofdstad, maar je graag meeneemt naar het oosten van het land. Voor de 15e keer wordt dit gevierd op een super vette locatie: onder de John Frost brug in Arnhem. Aan originaliteit is hier geen gebrek en over de line-up hoef je je sowieso geen zorgen te maken bij dit unieke techno festival. Dit jaar vindt FYM Festival op 4 en 5 juli 2022 plaats. 

6. Dekmantel

In 2022 keert Dekmantel Festival terug voor de 7e editie van dit ware techno spektakel. Dekmantel pusht artistieke vrijheid en dat valt bij dj’s, maar ook feestgangers heel goed in de smaak. Het meerdaagse festival staat bekend om een geweldige line-up en de prachtige locatie in het Amsterdamse Bos. De stages zijn naast techno ook voorzien van disco en hiphop. Mocht je even klaar zijn met dat gedreun kan je dus ook nog op andere plekken van dit evenement lekker blijven festivallen. Maar ik denk niet dat je ooit uitgekeken bent met meer dan 150 namen! In 2022 vindt Dekmantel vanwege corona plaats op 3 t/m 7 augustus.


7. Into The Woods

De titel van dit techno festival is al heel duidelijk. Diep in het bos van Amersfoort vinden we sinds een jaar of 10 Into The Woods. Deze locatie is van alle kanten een hemels paradijs en is daarmee speciaal in de Nederlandse festival wereld. Bij Into The Woods draait het niet om mainstream namen, maar worden juist de kleinere artiesten tentoongesteld. Deze underground artiesten en sfeer dragen samen bij aan een unieke festivalervaring. Into The Woods is een techno event vol magie en is bijna onmogelijk om niet vet te vinden. Dit jaar vind ITTW plaats op 9 en 10 september.

8. Mystic Garden

Het tweede techno feest uit de lijst die ook in het Sloterpark wordt gevierd, maar daarom niet minder speciaal. Een mystieke tuin die beschikt over 5 podia en zo’n 15.000 mensen aantrekt. Hier luister je naar techno, tech house, house, maar er is ook een hiphop stage. Bij het bezoek van dit evenement ontpop je tot een prachtig bloemetje die niet van ophouden weet. Mystic Garden is een van die redenen waarom mensen zo van festivals houden. De editie van 2022 vind plaats op 18 juni.

9. Amsterdam Dance Event

Het is een muziekfestival van 5 dagen in Amsterdam en je zal er zeker weten gaan dansen. Hoe kan je stil blijven staan met de meer dan 1000 feestjes die in deze oktoberweek plaatsvinden. Een groot deel van deze events zijn natuurlijk techno feesten en daarom kan deze niet ontbreken op de lijst der techno wonderen. Het grote voordeel is dat je je een week lang in de hoofdstad van Nederland kunt vestigen en een hoge dosis feestjes tot je kunt nemen. Als je graag grote techno artiesten wilt bewonderen dan is ADE the place to be. Daarvoor komen immers de feestgangers van over de hele wereld voor naar A’dam. Er is nog geen definitieve datum bekend gemaakt voor ADE 2022, dus het is nog even afwachten of het event wel doorgaat. Maar dat zal toch haast wel als er vanaf juli/ augustus weer festivals plaatsvinden!? Hou daarom de weekenden in eind oktober maar vrij!

10. 18HRS Festival

Als een soort marathon sleept dit evenement je mee door een, je raadt het al, 18 uur durend festival dat ‘s middags begint en ’s ochtends eindigt. Het langstdurende eendaagse muziekfestival van Nederland opent zijn deuren op het Hemburgterrein in Zaandam / regio Amsterdam en verplaatst in de avond naar de old-school warenhuizen waar tot in de vroege uurtjes gefeest wordt. Dit house, techno en disco event staat in 2022 gepland voor 9 juli en host wederom veel bekende namen uit de elektronische scene. Ga jij het volhouden om 18 uur lang te knallen? 

Dit is natuurlijk slechtst een fractie van alle techno feestjes en festivals in Nederland. In de techno agenda van Follow the Beat vind je er nog veel en veel meer. We hopen je een eind op weg geholpen met deze selectie en dat je hiermee jouw festival seizoen van 2021 goed vol kunt plannen. We zijn benieuwd naar welke festivals jij gaat aankomende tijd! 

Als je toch liever geen techno festival wilt pakken... Bekijk dan onze complete festival agenda van 2021 en 2022, met daarin ook allerlei andere events.

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens