Ronnie Flex photo

Ronnie Flex

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.
Ronnie Flex photo

Over Ronnie Flex

Ronnie Flex, echte naam Ronell Langston Plasschaert, geboren op 16 april 1992 in Capelle aan den IJssel, Nederland, is een van de meest prominente figuren in de Nederlandse hiphopscene. Bekend om zijn unieke mix van rap, R&B en pop, heeft Ronnie Flex zich onderscheiden met zijn melodieuze flow en diepgaande teksten, wat hem zowel kritische lof als een grote schare fans heeft opgeleverd.

Sinds zijn doorbraak met het nummer “Soldaatje” in samenwerking met Mr. Polska, heeft Ronnie zijn veelzijdigheid en muzikaal talent bewezen met hits zoals “Drank & Drugs”, in samenwerking met Lil’ Kleine, en “Energie” met Frenna. Deze tracks hebben niet alleen commercieel succes behaald, maar hebben ook de manier waarop hiphop in Nederland wordt waargenomen veranderd.

Ronnie’s album “Rémi” werd alom geprezen en won de prestigieuze Edison Award voor beste album, een testament aan zijn vaardigheden als songwriter en zijn impact op de Nederlandse muziekindustrie. Zijn recente werk, inclusief het album “Norri”, blijft de grenzen van traditionele hiphop verleggen door elementen van verschillende genres te integreren.

Naast zijn succesvolle muziekcarrière is Ronnie Flex ook bekend om zijn openheid over persoonlijke kwesties zoals zijn worstelingen met mentale gezondheid, wat hem heeft geholpen een diepe connectie met zijn luisteraars te vormen. Zijn bereidheid om kwetsbaar te zijn in zijn muziek en zijn leven heeft hem tot een belangrijk rolmodel gemaakt.