Kraantje Pappie photo

Kraantje Pappie

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

  1. 2022
Kraantje Pappie photo

Over Kraantje Pappie

Kraantje Pappie, wiens echte naam Alex van der Zouwen is, geboren op 1 juli 1986 in Rozenburg, Nederland, is een prominente figuur in de Nederlandse hiphopscene. Zijn unieke stijl combineert invloeden van pop, dance en urban muziek, waarmee hij een breed publiek aanspreekt en meerdere hits in Nederland heeft gescoord.

Sinds zijn doorbraak met het album “Crane” in 2012 heeft Kraantje Pappie zich gevestigd als een van de meest dynamische en veelzijdige artiesten in Nederland. Bekend om zijn energieke optredens en pakkende teksten, heeft hij een reputatie opgebouwd als een entertainer die zowel humor als diepgang in zijn muziek kan brengen. Zijn hits zoals “Waar is Kraan?” en “Feesttent” zijn niet alleen favorieten onder fans, maar ook anthems op festivals en in clubs.

Kraantje Pappie werkt vaak samen met andere bekende artiesten en producers, waaronder Ronnie Flex en Boaz van de Beatz, wat zijn muziek een frisse en eigentijdse sound geeft. Deze samenwerkingen dragen bij aan zijn aanhoudende relevantie en populariteit in de snel veranderende muziekwereld.

Naast zijn muzikale carrière is Kraantje Pappie ook actief als televisiepresentator en is betrokken bij diverse maatschappelijke projecten, wat zijn veelzijdigheid als artiest onderstreept. Zijn toewijding aan zijn vak en zijn vermogen om te verbinden met fans van alle leeftijden maken hem een geliefde figuur in de Nederlandse entertainmentindustrie.