web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

De 6 gaafste hardstyle festivals van Nederland!

Wist je dat hardstyle festivals zijn ontstaan vanuit de populaire uptempo feesten in het begin van 2000? Nee? ... dan wist je waarschijnlijk ook niet dat Q-Dance de term hardstyle zelf heeft bedacht om de muzikale ontwikkelingen uit die tijd te omschrijven. Vanuit die nieuwe stroming werden als snel festivals als Defqon.1, Qlimax en Dominator geboren en werd hardstyle echt populair onder het grotere publiek en inmiddels zijn deze events uitgegroeid tot een paar van de succesvolste festivals van Nederland. Vandaag de dag worden er nog steeds ontzetten veel brute hardstyle events gehouden, dus wij noemen hier de 6 gaafste hardstyle festivals van Nederland!

Of check onze volledige Nederlandse festival agenda hier.

  1. Rebirth Festival
  2. Qlimax
  3. Supremacy
  4. Decibel Outdoor
  5. Dominator
  6. Defqon.1

1. Rebirth Festival

Wanneer het indoor festival seizoen eindigt zijn er nog niet heel veel epische outdoor festivals te vinden. Maar Rebirth Festival weet elk jaar weer het festivalseizoen te openen met een knallend festival die je als hardstyle liefhebber niet moet missen. Dit spektakel begint al in april en heeft de weergoden tot nu toe gelukkig vaak aan hun zijde. Er schijnt meestal een fris lentezonnetje, wat juist heerlijke omstandigheden zijn om keihard te feesten, anders sta je je kapot te zweten na een uurtje goed stampen.

Het Rebirth Festival vindt plaats in Haaren. In het weiland is veel ruimte en daarom is er sinds een aantal edities ook een camping aanwezig. Plus dat de ruimte wel nodig is voor de zeven stages die bij Rebirth te vinden zijn. Elk staat het in het teken van een eigen stijl en zijn allemaal voorzien van goed geluid en bijzondere stagedesigns. Bij Rebirth voelt het echt alsof je in een andere wereld terecht komt zodra je het festivalterrein binnentreedt. Kortom, Rebirth Festival kent alleen maar voordelen. Dus voor wie in het begin van het jaar niet kan wachten om een heel weekend te festivallen moet zeker een bezoekje brengen aan Rebirth Festival!
Jammer genoeg moet Rebirth in 2021 alweer verstek laten gaan vanwege corona. Pas op 8 t/m 10 april 2022 (Ja, je leest het goed!) is er weer een nieuwe editie. Een bittere pil om te slikken, maar het is niet anders. Rebirth will be back!


2. Qlimax

Qlimax is een hardstyle festival dat elk jaar in november gehouden wordt. Sinds iets meer dan tien jaar is de Gelredome in Arnhem de vaste locatie voor dit harder styles event. Het idee van dit festival is dat er rustig begonnen wordt en er keihard wordt afgesloten, vandaar de naam Qlimax. In het begin zal je jump, oldschool of hardtrance voorgeschoteld krijgen, waarna vervolgens urenlang hardstyle door de speakers galmt, om uiteindelijk af te sluiten met beukende hardcore. Een super mooi festival dus als je houdt van opbouw door de avond heen.

Ook dit concept is naar idee en uitvoering van powerhouse Q-Dance. Het festival zorgde altijd voor een dvd-uitgave van het hele evenement, maar de laatste jaren worden de sets gedeeld op Facebook en YouTube, zodat je altijd weer even kan nagenieten van de legendarische, knallende sets die op het hardstyle festival te horen waren. Jammer genoeg was er vanwege corona geen 2020 editie van dit gave event. Tot nu toe is er ook geen 2021 datum bekend gemaakt, maar we hebben goede hoop en zullen een gil geven zodra er een datum bekend is!

3. Supremacy

Supremacy weet als geen ander een bijzonder hardstyle festival neer te zetten. Dit Brabantse indoor festival heeft altijd iets futuristisch en technologisch te bieden als het om stage design gaat. Ze leggen de lat daarom ook hoog als het gaat om sicke visuals en podiumtechniek. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het geluid, want weinig andere festivals kunnen wat Supremacy door de speakers laat knallen. Wat er door die speakers gaat is natuurlijk niet minder belangrijk en ze zetten ook elk jaar weer een keiharde line up neer. Reken er maar op dat bijna alle acts een liveshow doen en je als festivalganger dus de best mogelijke ervaring gaat krijgen.

Nog iets unieks aan Supremacy is dat alle raw hardstyle dj's maar iets van een half uur tot drie kwartier draaien. Er staan namelijk veel namen op de line up, maar is er maar één stage. Zo rouleer je dus vrij snel door alle artiesten heen, maar je hoeft ook niks te missen. In de afgelopen jaren stonden hier Phuture Noize, Warface, D-Sturb, Act of Rage en Radical Redemption. Supremacy is het feestje voor jou als je van een perfect geregelde podiumtechniek en veel liveshows houdt! Supremacy Festival vindt in 2021 plaats op 25 september!

4. Decibel Outdoor

Eén jaar ouder dan Defqon is Decibel Outdoor waarschijnlijk het tweede grootste hardcore/hardstyle evenement van Nederland. Ze komen elk jaar dan ook weer dichterbij om het allerbeste hardstyle festival te worden. Je vindt hier hardstyle, hardcore, freestyle, oldschool & early rave, hardtrance en techno. Deze vind je op een van de 13 stages die dit festival te bieden heeft met meer dan 200 artiesten. 

Bij Decibel Outdoor kan je een weekend lang stampen en sinds 2011 is er ook een camping in het prachtige Beekse Bergen. Het campingterrein gaat tot 's ochtends vroeg door met de Decibel Hangout en Fiesta Bar. Wat Decibel zo vet maakt is de kleine feestjes die je over het hele terrein vindt, zoals een wagen met een dj erop waar een massa festivalgangers enthousiast achteraan dansen. Daarnaast zijn de podiumtechniek, sfeer en productie hier minstens zo vet als bij Defqon of Qlimax en daar zijn de 60.000 andere festivalbezoekers het volledig mee eens. En als je in juni al naar Defqon bent geweest ga je in augustus toch lekker weer een weekend lang knallen bij Decibel? In 2021 is er gelukkig weer een nieuwe editie. Decibel Outdoor staat gepland voor 20 t/m 22 augustus 2021.

5. Dominator

Wie puur alleen van hardcore houdt moet sowieso een bezoekje brengen aan Dominator Festival. Hier komen 50.000 festivalbezoekers samen om te stampen op het smerigste van het smerigste en het hardste van het hardste. Met een toplocatie op het E3 strand van Eersel ga je hier hartje zomer helemaal uit je plaat. Het festival is 100% hardcore, dus verwacht hier ook frenchcore, terrorcore, speedcore en andere 160+ bpm onzin.

De organisators Q-Dance en Art of Dance besparen nergens op en zo hadden ze in 2015 zelfs motorrijders die stunts deden boven de dj’s! Hoe leip is dat? En dan is er ook nog een rawstyle stage midden in het water waar omheen gehakt wordt. Ja, Dominator is misschien wel het beste harder styles festival dat er te vinden in. In 2021 vindt Dominator plaats op 11 juli.


6. Defqon.1

De pinnacle van alle hardcore en hardstyle festivals is natuurlijk Defqon.1 Al sinds de eerste editie in 2003 is Defqon een heus spektakel wat vaak ook nieuwsgierigheid wekt bij festivalgangers die normaal niet van de harder styles zijn. De podiumtechnieken zijn namelijk echt insane door de torenhoge stages die vuur en lasers spuwen, terwijl er keiharde hardstyle, rawstyle, freestyle en hardcore door de speakers wordt gepompt. In totaal zijn er tien stages, waaronder zes verschillende soorten hardstyle stages, die ieder hun eigen subgenre hebben.

In het verleden had het festival ook edities in Chili in Australië, maar die in Chili is na een tweejarig avontuur al aan zijn einde gekomen en de Australische variant is toe aan een nieuwe locatie. In Nederland kan je gelukkig nog elk jaar een festivalweekend lang hakken op de dikste hardstyle. Tot nu toe is Defqon.1 elk jaar compleet uitverkocht en het vereist dan ook de nodige motivatie en energie om uren van tevoren klaar te zitten achter je computer. Check hier maar eens de eindshow op de zaterdag vorig jaar, daar móet je toch bij zijn? Er is nog geen datum bekend gemaakt voor de Defqon 2021 editie. Even afwachten of het nog gaat gebeuren dit jaar. Fingers crossed!


Naast deze vier grote hardstyle en hardcore festivals zijn er nog een paar honorable mentions die we niet kunnen vergeten. We hebben namelijk nog Mysteryland, Qapital, Intents en Ground Zero. Hopelijk kunnen we op deze manier onze festival harten een beetje warm houden. En laten we samen hopen dat we er volgend jaar weer volledig tegenaan kunnen, zonder allemaal corona bullshit. 

Voor een overzicht met alle hardstyle en hardcore festival van Nederland kun je hier terecht. Wil je liever geen harder styles, bekijk dan onze agenda voor een compleet overzicht van alle Nederlandse festivals in 2021 en 2022.

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens