web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

<  Walibi Holland
location

Tja, deze festival locatie heeft niet veel toelichting nodig, maar we doen het toch... Walibi Holland is een pretpark in Biddinghuizen, vlakbij Dronten in de provincie Flevoland. Het attractiepark bestaat sinds 1994 en heeft inmiddels 35 verschillende rides, zoals de Untamed, Goliath, Lost Gravity, Condor, Space Shot, Speed of Sounds en ga zo nog maar even door.

Festivals 2020

Jaarlijks komen er bijna een miljoen mensen naar het attractiepark, maar naast alle gave attracties in Walibi Holland is het naastgelegen evenemententerrein ook thuis aan een aantal hele gave festivals. De meest bekende daarvan zijn natuurlijk Lowlands Festival en Defqon.1. Het festivalterrein van Walibi Holland is echt enorm groot en kan gemakkelijk 60.000 - 80.000 bezoekers aan, plus camping terrein. Al sinds de opening in 1994 worden er events georganiseerd op het terrein. Voor het attractiepark überhaupt open ging in 1994 was er al een Lowlands editie gehouden. Die vond namelijk een jaar eerder in 1993 plaatst en het mag duidelijk zijn dat Lowlands nooit meer is weggegaan. Twintig jaar later (vanaf 2011) is Walibi Holland ook de thuisbasis van Defqon.1 Festival. 

Evenementenlocatie

Het festivalterrein van Walibi Holland wordt doorgaans opgedeeld in een apart festival en camping terrein. Daardoor mag je wel eten en drinken meenemen naar het camping terrein, maar niet naar het festivalterrein. Je wordt dus bij de hoofdingang gecontroleerd en nog een keer als je het festivalterrein op wilt. Het camping terrein doorgaans uit 7 verschillende area's en dat geldt ook voor het festival terrein. Elk van de 7 festival area's heeft een eigen stage én een eigen thema. 

Als je het ons vraagt mag je als echte festival liefhebber zowel Lowlands als Defqon.1 niet aan je voorbij laten gaan. 

Check daarom onze agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals in Walibi Holland in 2020.

Agenda

Afgelopen events

Lowlands 2023

18 t/m 20/08 Lowlands

Walibi Holland, Biddinghuizen

Line-up

Avalon Emerson, The Charm, Beatenberg, clipping., Deki Alem, The Dreadnoughts, ECHT!, ELKKA, Hannah Grae, Joe Unknown,