web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

Ruigoord is een culturele vrijhaven en kunstenaarskolonie in het havengebied van Amsterdam. In dit kunstzinnige mini dorp zijn vooral veel ateliers, workshops, lezingen en andere creatieve activiteiten te vinden. Muziek speelt daarin een belangrijke rol. Vandaar dat er jaarlijks verschillende (alternatieve) muziek evenementen, zoals festival worden georganiseerd. 

Festivals 2020

Zo staan in 2020 onder andere de festivals: Georgie’s Wundergarten, Shoeless, Solstice Festival en Landjuweel op het programma. Uiteraard zijn deze festivals extra cultureel en creatief ingestoken, want dat hoort bij Ruigoord. 

Resistance is not futile

Tot 1968 was Ruigoord een heus dorpje waar maximaal 200 mensen woonden en bestond het niet meer dan een paar huizen en een kerk. Jarenlang heeft het Amsterdamse havengebied geprobeerd het dorp plat te laten gooien, maar zonder succes. Inmiddels is Ruigoord een soort tegenbeweging geworden op de steeds egocentrische en materialistische wordende samenleving. Het draait op Ruigoord daarom ook om creatieve expressie, samenzijn en ervaringen delen en trekt het evenementen en bezoekers die zich hier goed bij voelen. 

Festivalterrein

Het terrein van Ruigoord is een soort van eilandje, doordat eromheen allemaal slootjes zijn gegraven. Op het terrein bevinden zich allerlei oude gebouwen (waaronder een oude kerk en een salon), een parkeerplaats en verschillende grote grasvelden. Kortom meer dan genoeg ruimte voor vele duizenden festivalgangers. Die zich niet druk hoeven te maken over geluidsoverlast. Je kunt hier zo lang en zo hard doorgaan als je zelf wilt, want de enige buren die er zijn, zijn de naastgelegen fabriekshallen en opslag silo's.

Bekijk onze agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals in Ruigoord in 2020.

Agenda

Afgelopen events

Trance Orient Express 2023

za 23/09 Trance Orient Express

Ruigoord, Amsterdam

22:00 - 08:00

Line-up

WEIRDBASS, ONDREJ PSYLA, SHYLODELIC, ALTIMETRIA, TRIPTOLEMUS, Chaakra,

Solstice 2023

za 17/06 Solstice

Ruigoord, Amsterdam

14:00 - 23:59

Line-up

ATMOS, Lucas, Scorb, HYPOGEO, DAKSINAMURTI, Goa Jonas, Yudhisthira, Psibindi, Liquid Ross, Back to Mars,

Solstice Festival

vr 21/06 Solstice Festival

Ruigoord, Amsterdam

13:00 - 03:00

Line-up

LOGIC BOMB, Regan, GIUSEPPE, ATACAMA, Scorb, GANEISHA, KALA, DJOANNA, HEADWELLER, BLAU TRANSITION,

Solstice Festival

do 21/06 Solstice Festival

Ruigoord, Amsterdam

12:00 - 03:00

Line-up

Cosmosis, Lucas, San and Tac, Goa Jonas, Purist, Tongue & Groove, Kleiman, Obliviant, Pandora, Justin Chaos,