web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

<  Prins Bernhardplantsoen
location

Het Prins Bernhardplantsoen is een stadspark, pal naast het centraal station in Hengelo (Overijssel). Het plantsoen was eerst de tuin van een dikke villa, maar werd in 1920 door de gemeente gekocht om er muziekvoorstellingen te geven.

Festivals 2020

Inmiddels bijna 100 jaar later, wordt het nog steeds voor muziek events zoals festival gebruikt. Denk aan het BAM! Festival, dat ook in 2020 weer op het programma staat van het Prins Bernhardplantsoen. 

Evenementenlocatie

Het park is niet mega groot, zo'n 80 x 60 meter. Waardoor het ruimte biedt voor één maximaal twee festival stages. Je moet het eigenlijk zien als een soort van binnentuin. Om het park heen staan namelijk allemaal statige huizen, waar voornamelijk accountants, notarissen en advocaten huisvesten. Het voordeel daarvan is dat er weinig bewoners zijn die in het weekend of in de avond zullen klagen vanwege geluidsoverlast.

Bereikbaarheid

Qua bereikbaarheid is het top geregeld, want het terrein ligt aan de rand van het centrum en op nog geen 100 meter van het station van Hengelo. 

Bekijk onze agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals in het Prins Bernhardplantsoen in 2020.

Agenda

Afgelopen events