web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

De Graanfabriek in Groningen is een relatief nieuwe evenementenlocatie en ontwikkelt zich steeds meer als bruisende, creatieve en culturele hotspot van de stad.

Zoals de naam van De Graanfabriek al doet vermoeden werd hier vroeger graan verwerkt. Het spul kwam op grote schepen binnen, werd op de kade overgeladen op grote transportbanden en in silo's gestort, zodat het verpakt en verkocht kon worden. Al die oude onderdelen staan nog gewoon op het terrein en dat geeft de locatie een hele gave en unieke industriële vibe. Wat de sfeer op het festivals net iets bijzonderder maakt.

Festivals 2020

De twee indoor hallen en outdoor ruimte, rondom de oude kade, maakt het terrein geschikt voor een groot aantal verschillende events. Zowel klein- als grootschalig. Vandaar dat er jaarlijks verschillende festivals worden georganiseerd, zoals: Happy Feelings Festival en Noorderliefde Festival

Bereikbaarheid

De Graanfabriek ligt op een industrieterrein aan de rand van de stad, pal naast de snelweg A7. Dus met de auto is de locatie goed te bereiken. Hetzelfde geldt voor de fiets of openbaar vervoer. Vanuit het centrum is het maximaal 10 minuten fietsen en er stoppen verschillende bussen in de buurt. 

Wil je dat ook meemaken? Bekijk dan onze agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals in De Graanfabriek in 2020.

Agenda

Afgelopen events