web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

De Gashouder is misschien wel de meest bekende indoor evenement / festival locatie van Amsterdam. De grote ronde silo van de Gashouder maakt van elk feestje in ieder geval een héle bijzondere ervaring. Als die hard festivalganger moet je echt een keer een festival pakken in de Gashouder.

Westergasterrein

Op het Westergasterrein, dichtbij het centrum van Amsterdam, staat de Gashouder. Het gebouw van de gashouder bestaat uit één grote, ronde, pilaar loze, ruimte van 15 meter hoog met een koepelvormig plafond en biedt ruimte aan ongeveer 3.500 feestgangers. Vroeger werd hier, onder druk, duizenden kubieke meters gas opgeslagen. Waarmee onder andere de straatverlichting van Amsterdam werd gevoed. Na jarenlange leegstand werd in 2002 besloten om van het Westergasterrein (waar de Gashouder onderdeel van is) een cultureel centrum te maken met ruimte voor allerlei festivals. 

Festivals 2020

Het historische pand werd in 2007 voor het eerst gebruikt als evenementenlocatie en sindsdien worden hier een aantal van de meest bekende en vetste feestjes van Nederland gehouden, waaronder Awakenings Festival. Sterker nog, op festival gebied lijkt Awakenings bijna het alleen recht te hebben op de Gashouder. Er zijn weinig of geen andere festivals die in de Gashouder worden gehouden, terwijl Awakenings er jaarlijks een tien tot twintig verschillende edities organiseert. Vooral rond Pasen, ADE en NYE zijn er veel Awake events. 

Vanwege de bijzondere vorm is het ongetwijfeld het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek. Bekijk onze agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals in de Gashouder in Amsterdam in 2020.

Agenda

Afgelopen events