Dit zijn de leukste festivals van Bevrijdingsdag 2024

Pak je favoriete feest outfit er maar bij, want het festivalseizoen is officieel afgetrapt! Ook tijdens Bevrijdingsdag 2024 kan jij de hardste beats en groovy sounds vinden op de vele bevrijdingsfestivals. Staat 5 mei in jouw festival agenda nog leeg? Heb jij even geluk, wij hebben de tofste festivals alvast voor je op een rij gezet ;).

 

Bevrijdingsdag valt dit jaar op zondag 5 mei, maar: paniek! Je hebt nog geen idee waar jij de vrijheid gaat vieren dit jaar. Kan jij door de bomen het bos niet meer zien of twijfelt jouw vriendengroep nog over welke rave jullie onveilig gaan maken? Van Disco naar Hiphop en van Pop naar Techno. Of je nou houdt van een rave in de LoFi, of in het Olympisch stadion, of de sterren van de hemel danst in Park Transwijk in Utrecht, voor ieder wat wils. In dit lijstje vind je alles wat je moet weten over Bevrijdingsdag 2024.

 

 

Om je een beter beeld te geven over bepaalde Bevrijdingsdag festivals, lichten wij hieronder onze top 5 voor je uit!

 

 

1. Amsterdams Verbond, Amsterdam

 

Ook dit jaar keert Het Amsterdams Verbond weer terug in het Olympisch Stadion in Amsterdam met bevrijdingsdag. De stages worden gehost door het Amsterdamse nachtleven, zoals Disco Dolly, Hacienda en Club Atelier. En neem ook zeker een fluit, ratel, toeter of andere lawaaimaker mee, want om 20.00 maakt Het Amsterdams Verbond met heel het Olympisch stadion zo veel mogelijk herrie om de vrijheid te vieren. De line-up voor Het Amsterdams Verbond blijft wel nog even een verrassing, maar ondanks dat is het wel al volledig uitverkocht. Tickets kan je vinden op Ticketswap óf de wachtlijst van de organisatie zelf.

 

 

2. Bevrijdingsfestival Leiden

 

Het Bevrijdingsfestival Leiden vind je dit jaar ook op het Ambachtsplein. Sunday Social en Happy Feelings bundelen hun krachten weer en toveren het Leiden om tot een waar Happy Disco en House spektakel. Vorig jaar kon je genieten van de beste Leidse DJ’s, maar wat de line-up dit jaar is, laat nog even op zich wachten. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit event. Kortom: Alle ingrediënten voor een geweldige Bevrijdingsdag.

 

 

 

3. Fluff Disco Bevrijdingsfestival, Utrecht

 

Soms een tikkeltje fout, altijd honderd procent extravaganza. Dat is hoe Fluff Disco Bevrijdingsfestival zichzelf omschrijft. Het meest hysterische Bevrijdingsfestival van 2024 zal gehouden worden in Utrecht, bij Soia (Strand Oog op AI). Maak je borst maar nat voor een hele hoop Disco, House en een dosis neon. Er is geen aftermovie beschikbaar voor Fluff Disco, maar neem zeker een kijkje op hun socials om een glimps op te vangen van dit wilde festival. 

 

 

 

4. Dance4Liberation, Zwolle

 

Samen met 30.000 anderen Bevrijdingsdag vieren, maar hebben jij en je vrienden niet bepaald dezelfde muzieksmaak? Bij Dance4Liberation in Zwolle zit er voor – letterlijk – elke muziekliefhebber wat bij. De line-up loopt erg uiteen, van Techno en Hardstyle naar pop. Of je nou wilt beuken bij Rebelion of Sub Zero Project, raven bij Stan Christ of Don Woezik of wil meeblèren bij de Bankzitters en Roxy Dekker. Net als vorig jaar zal dit evenement gehouden worden bij de Wijthmenerplas in Zwolle. Mocht je al helemaal verkocht zijn voor Dance4Liberation en snel tickets willen halen, kan je deze met korting scoren op hun site ;).

 

 

5. Liberté Liberté, Amsterdam

 

Houd je van het festival Zeezout dan is Liberté Liberté in LoFi, Amsterdam, misschien wel wat voor jou. Van 14.00 tot 23.00 organiseert Zeezout namelijk dit bevrijdingsfestival vol lekkere beats. De line-up is ook al bekend, samen met artiesten als DJ Sweet6Teen, Doppelgang en Elias Mazian vieren zij de vrijheid. Ook wel handig: mocht het écht hondenweer worden op 5 mei, dan zit je hier droog! Liberté Liberté is al uitverkocht, maar tickets kan je nog vinden op Ticketswap.

 

Elk jaar zijn er weer tientallen Bevrijdingsfestivals waar je heen kan gaan, we snappen dat de keuze ook steeds lastiger wordt. Kijk daarom goed naar de genres en artiesten die langs komen, neem daarom eens een kijkje in onze festival agenda, wie weet kan je daarop je keuze baseren.

 

 

Als je toch liever geen bevrijdingsfestival wilt pakken… Bekijk dan onze complete festival agenda van 2024, met daarin ook allerlei andere events.

 

Bekijk de hele festival agenda
map-cta
Bekijk kaart

Top 10 techno festivals in Nederland

Een liefhebber van techno zit in Nederland helemaal goed! Follow the Beat zet de 10 vetste Nederlandse techno festivals voor je op een rijtje