Nielson

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Nielson

Nielson, geboren als Niels Littooij op 28 december 1989 in Dordrecht, Nederland, is een artiest die bekend staat om zijn aanstekelijke popnummers vermengd met invloeden van folk en elektronische muziek. Met zijn kenmerkende hoed en vrolijke melodieën heeft hij een onuitwisbare stempel gedrukt op de Nederlandse muziekscene. Zijn carrière nam een vlucht na zijn deelname aan de talentenjacht “De Beste Singer-Songwriter van Nederland” in 2012, waar zijn unieke geluid en pakkende teksten snel de aandacht trokken.

Nielson’s debuutsingle “Beauty & de Brains” werd een instant hit, waarmee hij zijn plek in de muziekindustrie verzekerde. Dit succes werd gevolgd door een reeks populaire nummers en albums, zoals “Zo Van Ah Yeah” en “Weet Je Wat Het Is”, die zowel kritische lof als commercieel succes behaalden. Zijn vermogen om luchtige pop te combineren met diepere emotionele thema’s heeft hem een breed en divers publiek opgeleverd.

Een van zijn meest opvallende prestaties is het nummer “Sexy Als Ik Dans”, dat niet alleen in Nederland, maar ook internationaal hoge ogen gooide. Het nummer, met zijn onweerstaanbare melodie en positieve boodschap, heeft Nielson op de kaart gezet als een van de toonaangevende Nederlandse popartiesten van zijn generatie.

Naast zijn muzikale talenten staat Nielson ook bekend om zijn innemende podiumaanwezigheid en de connectie die hij weet te maken met zijn publiek tijdens live-optredens. Zijn betrokkenheid bij diverse muzikale projecten en samenwerkingen met andere artiesten toont zijn veelzijdigheid en zijn voortdurende zoektocht naar muzikale groei.

Met een constante drang naar vernieuwing en een authentieke benadering van muziek en teksten, blijft Nielson een inspirerende figuur in de Nederlandse muziekwereld. Zijn bijdrage aan de popmuziek, gekenmerkt door catchy nummers die een gevoelige snaar raken, verzekert hem van een blijvende plek in de harten van zijn fans.