Michel de Hey

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

  1. 2024
  2. Oranjebloesem cover Oranjebloesem

    Oranjebloesem

    27-27 apr Amsterdam

Over Michel de Hey

Michel de Hey, geboren op 11 december 1968 in Rotterdam, Nederland, is een vooraanstaande DJ en producer die een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de techno en house muziekscene in Nederland en daarbuiten. Met een carrière die teruggaat tot de late jaren ’80, staat Michel de Hey bekend om zijn verfijnde stijl en zijn vermogen om het publiek te betoveren met diepe, groovy beats.

Michel begon zijn DJ-carrière in de vroege jaren van de Rotterdamse clubscene en groeide snel uit tot een van de meest invloedrijke figuren in de Nederlandse elektronische muziek. Zijn kenmerkende sound, die techno combineert met elementen van house en minimal, heeft hem niet alleen nationaal, maar ook internationaal op de kaart gezet.

De Hey is niet alleen bekend vanwege zijn DJ-sets, maar ook vanwege zijn werk als producer en zijn rol als labelbaas van imprints zoals EC Records en HEY! Archief. Zijn labels hebben een platform geboden voor opkomende talenten en hebben bijgedragen aan de groei van de elektronische muziek in Nederland.

Naast zijn muzikale ondernemingen is Michel de Hey ook een gerespecteerde radio-DJ en een mentor voor jonge artiesten, vaak betrokken bij educatieve projecten en workshops die gericht zijn op het cultiveren van de volgende generatie muzikanten.

Met zijn aanhoudende invloed en passie voor muziek blijft Michel de Hey een drijvende kracht in de wereld van elektronische dansmuziek, geliefd bij zowel de oude oude generatie.