Krezip

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Krezip

Krezip, een iconische Nederlandse band, heeft een diepgaande impact op de muziekscene, zowel nationaal als internationaal. Opgericht in 1997 in Tilburg door zangeres Jacqueline Govaert en haar bandleden tijdens hun middelbare schooltijd, brak Krezip door met hun energieke optredens en pakkende poprocknummers. De band veroverde het hart van veel muziekliefhebbers met hun hit “I Would Stay” in 2000, afkomstig van hun tweede album “Nothing Less”. Dit nummer werd een megahit en is nog steeds een van de meest geliefde nummers in Nederland.

Krezip staat bekend om hun dynamische sound, die varieert van krachtige ballades tot opzwepende pop- en rocknummers. Hun muziek spreekt thema’s aan zoals liefde, jong volwassenheid en de complexiteiten van het leven, waarmee ze een brede fanbasis hebben opgebouwd. Naast “I Would Stay” bevat hun discografie andere succesvolle nummers zoals “Sweet Goodbyes”, “Out of My Bed” en “All My Life”.

Ondanks dat ze in 2009 een pauze aankondigden, kwam Krezip in 2019 weer bij elkaar voor een reünieconcert op Pinkpop, wat leidde tot een succesvolle comeback met nieuwe muziek en uitverkochte shows. Hun terugkeer werd omarmd door zowel oude fans als nieuwe luisteraars, en bewees hun tijdloze aantrekkingskracht.

Krezip heeft door de jaren heen verschillende muziekprijzen gewonnen en blijft een geliefde en invloedrijke kracht in de Nederlandse muziekindustrie. Hun vermogen om emotioneel resonante muziek te maken die generaties verbindt, maakt Krezip tot een blijvende favoriet in de harten van vele muziekliefhebbers.