Jebroer

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Jebroer

Jebroer, wiens echte naam Tim Kimman is, geboren op 8 juli 1986 in Leiden, Nederland, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse muziekscene, bekend om zijn energieke en soms controversiële benadering van de hardcore en rapgenres. Jebroer heeft zichzelf gevestigd als een unieke artiest met een stijl die zowel hardcore beats als indringende rapteksten omvat.

Zijn carrière kreeg een significante boost met de release van het nummer “Banaan” in 2015, een samenwerking met producers Mr. Polska en Stepherd. Dit nummer werd een hit in Nederland en daarbuiten, wat bijdroeg aan zijn groeiende populariteit. Zijn controversiële track “Kind van de Duivel” veroorzaakte in 2017

Jebroer’s muziek staat bekend om zijn rauwe energie en provocerende teksten, die vaak persoonlijke en sociale thema’s verkennen. Hij werkt regelmatig samen met andere artiesten uit diverse muzikale achtergronden, wat zijn veelzijdigheid en bereidheid om experimentele paden te bewandelen, benadrukt.

Naast zijn muzikale prestaties is Jebroer ook actief in het geven van lezingen en workshops, waar hij jongeren inspireert en motiveert. Zijn benadering van muziek en zijn betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties maken hem tot een inspirerende figuur voor veel jonge fans.

Met voortdurende tours, nieuwe muziekreleases en maatschappelijke projecten blijft Jebroer een prominente en dynamische kracht in de Nederlandse muziek en cultuur.