Honey Dijon

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Honey Dijon

Honey Dijon, een toonaangevende figuur in de wereldwijde elektronische muziekscene, staat bekend om haar unieke blend van house en techno, doordrenkt met de rijke invloeden van haar geboorteplaats Chicago. Als trans vrouw heeft Honey Dijon niet alleen muzikale grenzen verlegd, maar ook actief bijgedragen aan de zichtbaarheid en acceptatie van transgender personen binnen de muziekindustrie.

Geboren en opgegroeid in Chicago, was Honey Dijon al vroeg ondergedompeld in de wereld van muziek, vooral beïnvloed door de housemuziek die in haar thuisstad ontstond. Haar carrière nam een vlucht nadat ze naar New York verhuisde, waar ze snel een vaste waarde werd in de underground clubscene. Haar sets zijn bekend om hun energie, eclectische sound en het vermogen om de dansvloer te beheersen met een mix van klassieke en moderne ritmes.

Honey Dijon heeft wereldwijd opgetreden op prestigieuze podia en evenementen, waaronder Berghain in Berlijn, Fabric in Londen en het Coachella muziekfestival. Haar invloed strekt zich uit tot mode, waar ze heeft samengewerkt met grote namen zoals Louis Vuitton en Dior, en heeft bijgedragen aan de integratie van mode en muziek.

Naast haar DJ- en productiewerk is Honey Dijon ook een uitgesproken voorvechter voor gelijkheid en diversiteit binnen de muziek en daarbuiten, waarbij ze gebruik maakt van haar platform om bewustzijn te verhogen en ondersteuning te bieden aan de LGBTQ+ gemeenschap.