Guus Meeuwis

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Guus Meeuwis

Guus Meeuwis, geboren op 23 maart 1972 in Mariahout, Noord-Brabant, is een van Nederlands meest geliefde zangers en songwriters, wiens carrière een kwart eeuw overspant. Bekend om zijn kenmerkende stem en hartverwarmende liedjes, heeft Meeuwis de Nederlandse muziekscene verrijkt met hits als ‘Het is een nacht’ en ‘Brabant’, die uitgroeiden tot nationale anthems.

Na zijn doorbraak in 1995 met ‘Het is een nacht’, welke hij schreef na een romantisch weekend in Brugge, heeft Meeuwis niet meer teruggekeken. Zijn debuutalbum “Guus Meeuwis & Vagant” legde de basis voor een succesvolle solo-carrière, met meer dan een dozijn albums en talloze uitverkochte concerten, waaronder zijn jaarlijkse ‘Groots met een zachte G’ stadionconcerten in Eindhoven.

Guus is niet alleen een muzikant; hij is een verhalenverteller wiens teksten resoneren met de dagelijkse ervaringen en emoties van zijn luisteraars. Zijn vermogen om zowel vrolijkheid als melancholie in zijn muziek te vangen, heeft hem een speciale plaats in de harten van vele Nederlanders bezorgd.

Naast zijn muzikale prestaties, heeft Meeuwis zich ook ontpopt als een televisiepersoonlijkheid en een gepassioneerde kok, waarmee hij zijn veelzijdigheid en charme verder etaleert. Zijn bijdrage aan de Nederlandse muziek en cultuur werd in 2015 bekroond met een ridderorde.

Als een icoon van de Nederlandse popmuziek blijft Guus Meeuwis een inspirerende figuur wiens liedjes generaties blijven raken. Met zijn tijdloze muziek en onmiskenbare charisma is Guus Meeuwis ongetwijfeld een levende legende.