Gerard Joling

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Gerard Joling

Gerard Joling, geboren op 29 april 1960 in Alkmaar, Nederland, is een van de meest flamboyante en geliefde persoonlijkheden in de Nederlandse entertainmentindustrie. Zijn carrière als zanger, televisiepresentator en mediafiguur overspant meer dan drie decennia, waarin hij zowel nationaal als internationaal succes heeft geboekt.

Gerard brak door in de muziekindustrie na zijn deelname aan de talentenshow “Soundmixshow” in 1985, waar hij de harten van het publiek veroverde met zijn krachtige stem en dynamische podiumpresentatie. Zijn eerste grote hit “Ticket to the Tropics” werd een nummer één hit in Nederland en is sindsdien een klassieker in het Nederlandse muziekrepertoire.

Bekend om zijn hoge tenorstem en zijn vermogen om zowel ontroerende ballades als upbeat popnummers te vertolken, heeft Gerard een breed scala aan muziek uitgebracht, die goed ontvangen is door zowel fans als critici. Naast zijn muzikale prestaties is Gerard ook een vaste waarde op de Nederlandse televisie, waar hij verschillende populaire programma’s heeft gepresenteerd, waaronder “Sterren Dansen op het IJs” en “Shownieuws.”

Een van zijn meest opvallende samenwerkingen is de formatie van de groep “De Toppers,” samen met andere Nederlandse zangers zoals René Froger en later Jeroen van der Boom. Met De Toppers heeft hij talloze uitverkochte shows gegeven in de grootste arena’s van Nederland, bekend om hun spectaculaire en kleurrijke optredens.

Gerard is ook zeer actief met liefdadigheidswerk, deelname aan diverse evenementen en campagnes om geld in te zamelen voor goede doelen. Met zijn voortdurende populariteit en bijdragen aan de entertainmentindustrie blijft Gerard Joling een icoon van de Nederlandse cultuur en muziek.