Frenna

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Frenna

Frenna, wiens echte naam Francis Edusei is, is een prominente figuur in de Nederlandse muziekscene, beroemd om zijn veelzijdige talenten als rapper, zanger en songwriter. Geboren op 17 november 1991 in Den Haag, Nederland, heeft Frenna een cruciale rol gespeeld in de evolutie van de Nederlandse urban en popmuziek door zijn unieke stijl die invloeden combineert uit afrobeat, trap, en R&B.

Sinds zijn doorbraak met de groep SFB (Strictly Family Business) in de vroege jaren 2010, heeft Frenna indrukwekkende solo-successen behaald met meerdere hits die topposities bereikten in de Nederlandse charts. Nummers zoals “Verleden Tijd”, een samenwerking met Lil’ Kleine, en zijn album “Francis”, hebben hem nationale erkenning en meerdere awards opgeleverd

Frenna staat bekend om zijn diepgaande teksten die vaak persoonlijke thema’s en maatschappelijke kwesties verkennen, waardoor hij een stem geeft aan een generatie jongeren die zich herkent in zijn verhalen. Zijn vermogen om authentieke emoties te verweven met aanstekelijke beats maakt elk van zijn nummers zowel reflectief als dansbaar.

Naast zijn muzikale carrière is Frenna ook actief in het stimuleren van jong talent binnen de Nederlandse muziekindustrie, wat zijn toewijding aan de culturele ontwikkeling en gemeenschapsopbouw toont. Zijn invloed strekt zich uit tot mode en sociale media, waar hij een trendsetter is met een grote aanhang.