Fedde le Grand photo

Fedde le Grand

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.
Fedde le Grand photo

Over Fedde le Grand

Fedde le Grand, geboren op 7 september 1977 in Utrecht, Nederland, is een vooraanstaande figuur in de wereld van de elektronische dansmuziek, bekend om zijn innovatieve benadering en invloedrijke tracks in het house-genre. Sinds zijn doorbraak in de muziekindustrie met de wereldwijde hit “Put Your Hands Up For Detroit” in 2006, heeft Le Grand een indrukwekkende carrière opgebouwd die hem erkenning en respect heeft opgeleverd van zowel fans als collega’s.

Zijn muziek kenmerkt zich door dynamische beats, aanstekelijke melodieën en een meesterlijke mix van verschillende elektronische genres. Deze unieke stijl heeft Fedde le Grand niet alleen topplaatsen op internationale muziekcharts opgeleverd, maar ook optredens op enkele van de grootste muziekfestivals ter wereld, zoals Ultra Music Festival, Tomorrowland en Coachella.

Naast zijn succesvolle producties is Le Grand ook actief in de radiowereld met zijn wekelijkse radioshow ‘Darklight Sessions’, waar hij zowel eigen tracks als die van opkomende talenten presenteert. Zijn inzet voor muzikale innovatie strekt zich verder uit tot zijn platenlabel Darklight Recordings, dat een platform biedt voor nieuwe artiesten binnen het house-genre.

Fedde le Grand blijft een belangrijke speler in de muziekindustrie door zijn continue streven naar vernieuwing en kwaliteit in zijn muziekproducties. Zijn bijdragen aan de housemuziek en zijn passie voor het creëren van onvergetelijke live ervaringen houden zijn status als een van de toonaangevende DJ’s en producers ter wereld in stand.