Deadmau5 photo

Deadmau5

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.
Deadmau5 photo

Over Deadmau5

Deadmau5, wiens echte naam Joel Zimmerman is, geboren op 5 januari 1981 in Niagara Falls, Canada, is een van de meest iconische figuren in de elektronische muziekwereld. Met zijn kenmerkende muizenhelm en zijn baanbrekende aanpak van progressieve house en electro house, heeft Deadmau5 een diepgaande impact gehad op de elektronische dansmuziekscene.

Joel begon zijn carrière in de vroege jaren 2000, waar hij snel opviel door zijn unieke stijl en visueel opvallende optredens. Zijn grote doorbraak kwam met het album “Random Album Title” in 2008, gevolgd door “For Lack of a Better Name” en “4×4=12”, die stuk voor stuk commercieel succesvol waren en klassiekers werden binnen het genre.

Deadmau5 staat bekend om zijn indrukwekkende live shows, die gebruik maken van geavanceerde technologie en visuele effecten om een meeslepende ervaring te creëren. Hij is een vaste waarde op grote festivals zoals Ultra Music Festival en Tomorrowland, en zijn muziek blijft invloedrijk in de wereldwijde EDM-community.

Naast zijn muziekcarrière is Deadmau5 ook betrokken bij verschillende technologische en artistieke projecten, waaronder samenwerkingen met videogamebedrijven en het streamen van zijn muziekproductieproces. Zijn toewijding aan innovatie en kwaliteit maakt hem niet alleen een pionier in de muziekindustrie, maar ook een inspiratiebron voor nieuwe generaties artiesten.

Met meerdere awards op zijn naam, waaronder een aantal Grammy-nominaties, blijft Deadmau5 een dominante en vernieuwende kracht in de elektronische muziek.