Danny Vera

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Danny Vera

Danny Vera, een naam die resoneert met diepe, soulvolle muziek en een onmiskenbare Americana-stijl, heeft zich vastgezet in de Nederlandse en internationale muziekscene als een unieke en authentieke artiest. Geboren op 31 mei 1977 in Middelburg, Zeeland, heeft Danny Vera met zijn diepe baritonstem en zijn talent voor het schrijven van pakkende, emotioneel beladen liedjes, een bijzondere plek veroverd in de harten van vele fans.

Zijn muzikale carrière, die begon in de vroege jaren 2000, nam een significante wending met het uitbrengen van “The New Black and White” serie, waarin hij zijn voorliefde voor vintage geluiden en tijdloze thema’s zoals liefde, verlies en hoop verkende. Vera’s doorbraak bij het grote publiek kwam echter met het nummer “Roller Coaster”, dat in 2019 uitkwam. Dit nummer, een meeslepende ballade die gaat over de hoogte- en dieptepunten van het leven, werd een instant klassieker en katapulteerde hem naar de top van de Nederlandse hitlijsten.

Danny Vera’s stijl, diep geworteld in de Amerikaanse muziektradities van country, rock’n’roll en blues, onderscheidt hem van zijn Nederlandse tijdgenoten. Zijn vermogen om authentieke Amerikaanse muziekgenres te vermengen met zijn eigen Europese perspectief heeft geleid tot een uniek geluid dat zowel nostalgisch als fris aanvoelt. Zijn live-optredens, vaak gekenmerkt door een intieme sfeer en een diepe connectie met het publiek, worden geprezen om hun authenticiteit en emotionele diepgang.

Naast zijn muzikale successen staat Vera bekend om zijn kenmerkende stijl, inclusief zijn getatoeëerde armen, opvallende kapsel en vintage kleding, die bijdragen aan zijn imago als de moderne gentleman van de Nederlandse muziek. Met zijn voortdurende toewijding aan zijn kunst en zijn vermogen om luisteraars te raken met zijn verhalende songwriting, blijft Danny Vera een invloedrijke en gerespecteerde figuur in de muziekwereld.