Charlotte de Witte photo

Charlotte de Witte

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.
Charlotte de Witte photo

Over Charlotte de Witte

Charlotte de Witte, geboren op 21 juli 1992 in Gent, België, is een prominente figuur in de wereldwijde techno-scene, bekend om haar diepe, pulserende techno beats en compromisloze benadering van muziekproductie. Sinds haar opkomst in de vroege jaren 2010 heeft De Witte zich snel gevestigd als een toonaangevende kracht in de techno-muziek, met een geluid dat zowel donker als krachtig is.

De muzikale reis van Charlotte begon toen ze op jonge leeftijd begon te experimenteren met elektronische muziekproductie. Haar doorbraak kwam kort na haar optredens in lokale Belgische clubs, waar ze bekendheid verwierf voor haar unieke stijl en technische vaardigheden. Haar internationale doorbraak volgde snel dankzij haar optredens op grote festivals zoals Tomorrowland en haar regelmatige optredens in enkele van de meest prestigieuze clubs ter wereld.

In 2015 lanceerde De Witte haar eigen platenlabel, KNTXT, waar ze niet alleen haar eigen muziek uitbrengt, maar ook werkt als platform voor andere opkomende techno-artiesten. Haar tracks, zoals “Closer” en “Form”, worden geprezen om hun intensiteit en emotionele diepte, en hebben haar een loyale fanbase opgeleverd.

Naast haar productiewerk en optredens, is Charlotte de Witte ook een frequente gast op internationale radiostations en muziekpodcasts, waar ze haar passie voor techno deelt met een wereldwijd publiek. Haar invloed en toewijding aan de techno-cultuur hebben haar niet alleen prijzen opgeleverd, maar ook een blijvende impact op de muziekscene.

Met haar voortdurende betrokkenheid en vernieuwende benadering van techno blijft Charlotte de Witte een inspirerende figuur voor aanstaande artiesten en een krachtige vertegenwoordiger van de moderne elektronische muziek.