Carl Cox photo

Carl Cox

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.
Carl Cox photo

Over Carl Cox

Carl Cox, geboren op 29 juli 1962 in Oldham, Verenigd Koninkrijk, is een wereldberoemde DJ en producer die bekend staat om zijn baanbrekende invloed op de techno- en housemuziekscene. Als pionier van de elektronische muziek heeft Cox een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over meer dan drie decennia, waarmee hij zijn status als icoon in de dansmuziekindustrie heeft versterkt.

Cox begon zijn DJ-carrière in de jaren ’80, en verwierf snel faam met zijn dynamische live sets en zijn unieke vermogen om meerdere draaitafels tegelijk te bedienen. Zijn doorbraak kwam toen hij begon te spelen op ravefeesten en clubs in heel Europa, waardoor hij een centrale figuur werd in de opkomende rave-cultuur.

In 1991 lanceerde Carl zijn eigen platenlabel, Intec Digital, dat al snel een platform werd voor veel opkomende artiesten in de techno- en housemuziek. Door de jaren heen heeft Cox ook talrijke albums en singles uitgebracht die hoog scoorden op de dansmuziekcharts en de harten van fans wereldwijd hebben gewonnen.

Naast zijn succes als DJ en producer, is Carl Cox ook bekend om zijn charisma en energieke performances op enkele van de grootste muziekfestivals ter wereld, waaronder Tomorrowland, Ultra Music Festival en zijn residentie in Space Ibiza, die bijna 15 jaar duurde.

Tegenwoordig blijft Carl Cox een toonaangevende kracht in de elektronische muziekwereld, zowel door zijn innovatieve muziekproducties als door zijn toewijding aan het bevorderen van de muziekcultuur. Zijn blijvende invloed en passie voor muziek maken hem een blijvende inspiratie voor DJ’s en muziekliefhebbers over de hele wereld.