Bizzey photo

Bizzey

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

  1. 2023
  2. 2022
Bizzey photo

Over Bizzey

Bizzey, wiens echte naam Leendert Roelandschap is, geboren op 11 mei 1985 in Amersfoort, Nederland, is een invloedrijke figuur in de Nederlandse muziekscene. Hij is vooral bekend als rapper, zanger, en producer, en heeft aanzienlijk bijgedragen aan de populariteit van de urban en dance muziek in Nederland.

Bizzey’s muzikale carrière begon toen hij zich aansloot bij de succesvolle groep Yellow Claw, waar hij als MC en performer meewerkte aan diverse hits die internationaal succes behaalden. In 2016 besloot hij zijn eigen weg te gaan om zich te richten op een solocarrière. Sindsdien heeft hij met hits zoals “Traag”, “JA!” en “Drup” de Nederlandse top 40 gedomineerd en zichzelf gevestigd als een van de toonaangevende artiesten in de urban scene.

Zijn muziek kenmerkt zich door een unieke mix van trap, hip-hop, en dance, gecombineerd met aanstekelijke teksten die vaak gaan over feesten, liefde en het dagelijks leven. Bizzey staat ook bekend om zijn energieke en theatrale optredens, die hem een geliefde artiest maken op festivals en in clubs door heel Nederland en daarbuiten.

Naast zijn muzikale successen is Bizzey actief als influencer en ondernemer, waarbij hij zijn platform gebruikt om jong talent te ondersteunen en zijn visie op entertainment en lifestyle te delen. Zijn impact op de muziekindustrie en zijn voortdurende innovatie maken hem een inspirerend figuur in de hedendaagse muziekwereld.