Above & Beyond photo

Above & Beyond

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.
Above & Beyond photo

Over Above & Beyond

Above & Beyond is een Britse trance-muziekgroep, gevormd in 2000, die bestaat uit Jono Grant, Tony McGuinness en Paavo Siljamäki. Deze invloedrijke groep heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling en popularisering van de trance en progressive house genres over de hele wereld.

Hun doorbraak kwam met de release van hun remix van het nummer “Home” van Chakra, die hen op de kaart zette binnen de elektronische muziekscene. Beroemd om hun diepgaande en emotionele producties, heeft Above & Beyond talrijke hits geproduceerd zoals “Sun & Moon,” “Thing Called Love,” en “We’re All We Need.” Deze tracks zijn niet alleen hoogtepunten in hun optredens, maar hebben ook een diepe emotionele resonantie bij hun fans, vaak beschreven als ’trance therapy.’

Naast hun muzikale prestaties, is Above & Beyond ook bekend om hun eigen platenlabel, Anjunabeats, waarop ze werken van opkomende en gevestigde artiesten in de trance en progressive genres uitbrengen. Anjunabeats is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde labels in de elektronische dansmuziekwereld.

Above & Beyond staat ook bekend om hun meeslepende live shows, waaronder hun Acoustic tours, waar ze hun elektronische hits omzetten in volledig gearrangeerde akoestische versies, wat een geheel nieuw publiek naar hun muziek heeft getrokken. Hun groepsbijeenkomsten, Group Therapy Radio, bieden een platform waar fans samenkomen om nieuwe releases te ervaren en deel te nemen aan een gemeenschap die de liefde voor trance muziek deelt.

Hun invloed strekt zich ver uit over de muziekproductie; ze hebben zich ingezet voor filantropische doeleinden en gebruiken hun muziek vaak om bewustzijn en fondsen te werven voor diverse goede doelen. Above & Beyond blijft een toonaangevende kracht in de muziekwereld, bekend om hun vernieuwende geluid en diepe connectie met hun luisteraars.