2 Unlimited photo

2 Unlimited

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.
2 Unlimited photo

Over 2 Unlimited

2 Unlimited is een van de meest invloedrijke Eurodance-groepen, afkomstig uit Nederland, die in de vroege jaren ’90 wereldwijde faam bereikte. Opgericht in 1991 door de Belgische producers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde, vonden ze hun perfecte frontduo in de Nederlandse rapper Ray Slijngaard en de Belgische zangeres Anita Doth.

De groep stormde de internationale muziekcharts binnen met hun debuutsingle “Get Ready for This”, die een onmiddellijke clubhit werd en breed gebruikt in sportevenementen en films. Dit succes werd gevolgd door een reeks hits zoals “Twilight Zone”, “No Limit”, en “Tribal Dance”, die allen kenmerkend waren voor hun energieke sound en aanstekelijke melodieën. “No Limit” uit 1993, wordt vaak gezien als hun grootste hit en belichaamde het Eurodance-genre met zijn catchy refrein en dynamische beats, en werd een nummer één hit in meerdere landen.

2 Unlimited’s muziek kenmerkt zich door een mix van Eurodance, techno, en house elementen, ondersteund door pakkende hooks en rapintermezzo’s die hun nummers onderscheidend en dansbaar maakten. Hun invloed op de dance-muziek van de jaren ’90 is aanzienlijk, en ze worden vaak gecrediteerd met het helpen definiëren van de Eurodance-genre.

Ondanks dat ze in 1996 uit elkaar gingen, bleef hun muziek populair, wat leidde tot verschillende reünies door de jaren heen. De groep hergroepeerde met nieuwe leden voor tours, maar Ray en Anita keerden in 2009 terug om op te treden als 2 Unlimited, waarmee ze fans een dosis nostalgie en nieuwe muziek boden.

2 Unlimited blijft een belangrijke naam in de wereld van de dance muziek, herinnerd voor hun energieke optredens en tijdloze hits die nog steeds een brede aantrekkingskracht genieten op wereldwijde dansvloeren.