2 Brothers on the 4th Floor photo

2 Brothers on the 4th Floor

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.
2 Brothers on the 4th Floor photo

Over 2 Brothers on the 4th Floor

2 Brothers on the 4th Floor is een iconische Eurodance-groep uit Nederland, bekend om hun energieke beats en aanstekelijke melodieën die de Europese dansvloeren in de jaren ’90 domineerden. Opgericht in 1990 door de broers Martin en Bobby Boer uit Utrecht, groeide de groep snel uit tot een van de meest prominente vertegenwoordigers van de Eurodance-scene.

De groep brak door met hun hit “Can’t Help Myself” in 1990, die internationaal succes behaalde en de basis legde voor hun toekomstige succes. De echte doorbraak kwam echter in 1993 met de toevoeging van zangeres Des’Ray en rapper D-Rock (Dennis van der Driesschen), die de groep een kenmerkende dynamiek gaven. Hun samenwerking leidde tot een reeks hits zoals “Never Alone”, “Dreams” en “Let Me Be Free”, die stuk voor stuk de Europese hitlijsten bestormden.

Kenmerkend voor 2 Brothers on the 4th Floor is hun vermogen om pakkende hooks te combineren met krachtige beats, gedefinieerd door de Eurodance-stijl met invloeden van house en hiphop. Hun muziek bevat vaak optimistische teksten die gaan over vrijheid, liefde en eenheid, passend bij de opgewekte sfeer van hun nummers.

Naast hun successen in de jaren ’90, heeft de groep hun relevantie behouden met diverse comebacks en tournees, waarmee ze zowel nieuwe fans bereiken als nostalgie oproepen bij luisteraars die opgroeiden met hun muziek. 2 Brothers on the 4th Floor blijft een geliefde naam in de dance-muziek, bekend om hun bijdrage aan een tijdperk waarin Eurodance de popmuziekscène domineerde.