Jannes

Artiest

Agenda

Geen aankomende festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Afgelopen festivals

Geen afgelopen festivals
Bekijk andere festivals in onze Festival agenda.

Over Jannes

Jannes, volledig Jannes Wolters, geboren op 26 juni 1973 in Emmen, Nederland, is een van de meest herkenbare en geliefde figuren in het Nederlandse levensliedgenre. Met zijn warme stem en authentieke uitstraling heeft hij een speciale plaats veroverd in de harten van het Nederlandse publiek. Sinds zijn debuut in de muziekindustrie heeft Jannes een indrukwekkende carrière opgebouwd, gekenmerkt door hard werken en een diepe passie voor muziek.

Jannes’ muzikale reis begon op de markten en in de kroegen, waar hij zong voordat hij landelijke bekendheid kreeg. Zijn doorbraak kwam met het album “Een Beetje Meer” in 2001, waarmee hij zijn status als een van de meest veelbelovende volkszangers van Nederland vestigde. Sindsdien heeft hij meer dan 30 albums uitgebracht, met vele hits die hoog in de Nederlandse hitlijsten hebben gestaan.

Bekend om nummers als “Adio Amore Adio”, “Een Beetje Meer”, en “Ga Maar Weg”, spreekt Jannes met zijn muziek een breed publiek aan. Zijn teksten, vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen en alledaagse verhalen, resoneren diep bij zijn luisteraars. Jannes’ vermogen om gevoelens van nostalgie, liefde en vreugde te vangen, maakt zijn muziek tijdloos en universeel aantrekkelijk.

Naast zijn succesvolle muziekcarrière staat Jannes ook bekend om zijn nuchterheid en zijn sterke band met zijn fans. Zijn optredens, zowel in grote zalen als op lokale evenementen, zijn altijd energiek en hartelijk, waarmee hij keer op keer bewijst dicht bij zijn roots te blijven.

Jannes’ bijdrage aan de Nederlandse muziek is niet onopgemerkt gebleven; hij heeft meerdere onderscheidingen ontvangen die zijn invloed in het genre erkennen. Als een ware ambassadeur van het levenslied blijft Jannes een inspiratiebron voor zowel fans als opkomende artiesten binnen het genre.