web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Vanaf nu betaal je op festivals met je mobiel

Op DGTL, Pleinvrees, STRAF_WERK, By the Creek, AOA, Elrow, Valhalla en Gardens of Babylon kan je deze zomer alleen nog maar met de pin of mobiel betalen. Je hoeft bij binnenkomst dus niet meer in de rij te staan voor muntjes en zult bij thuiskomst nooit meer overgebleven muntjes in je broekzak vinden. Apenkooi Events is daarmee de eerste Nederlandse festivalorganisator die helemaal afstapt van muntjes of polsbandjes als betaalmiddel.

Apenkooi is de afgelopen jaren op zoek geweest naar een geschikte betaalmethode, waarbij duurzaamheid, veiligheid en gemak centraal staat. Niet alleen de technologie heeft zich in rap tempo ontwikkeld, ook de behoefte van de bezoeker is veranderd. Voorheen gaven festivalbezoekers de voorkeur aan het gebruik van munten, tegenwoordig pleiten bezoekers voor direct elektronisch betalen. 

Slimmer & gemakkelijker
Helemaal de mobiel betalen mogelijkheid is een grote stap vooruit. Met de betaalapp van Payconiq (partner van Apenkooi) wordt de QR-code gescand die op het kassadisplays bij de lockerbalie of bij de bar worden weergegeven. De bezoeker geeft akkoord op de betaling met een pincode of vingerafdrukscan en klaar is kees. Alleen je smartphone meenemen naar een festival is dus voldoende. Chill toch!?

Lees ook eens