web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Top 5 hiphop festivals in Nederland

Rap en hiphop festivals zijn natuurlijk niet weg te denken uit de Amerikaanse festival wereld, maar ook in Nederland winnen hiphop festivals de laatste jaren flink aan populariteit. Tot een aantal jaar geleden vond je er bijna geen in ons land. Tegenwoordig zijn er tientallen gave hiphop feesten en festivals te vinden.

Nu er meer dedicated hiphop festivals verschijnen in Nederland zien we steeds vaker grote internationale artiesten op het programma staan en komt er langzaamaan meer kwaliteit en variatie beschikbaar. De keuze is nog steeds niet zo groot als in andere genres, maar op je te helpen schotelen we je desondanks vijf van onze favoriete hiphop festivals van Nederland voor.
Wil je meer hiphop festivals zien? Bekijk dan het complete overzicht met alle hiphop festivals. Of check hier onze volledige Nederlandse festival agenda als je toch opzoek bent naar wat anders.

1. Rolling Loud Rotterdam
2. TIKTAK Festival
3. Encore Festival
4. Parels van de Stad
5. Vunzige Deuntjes Festival

1. Rolling Loud Rotterdam

Datum: nog niet bekend
Tijd: nog niet bekend
Locatie: Ahoy, Rotterdam

Rolling Loud is een nieuw festival, dat in 2023 voor het eerst georganiseerd werd. Maar helemaal nieuw is het niet, gezien het georganiseerd wordt door de organisatie die voorheen WOO HAH! verzorgdde. Dat festival was jarenlang hét hiphop festival bij uitstek en met dat in het achterhoofd weet je ook een beetje wat je kan verwachten van Rolling Loud! Afgelopen zomer stonden er genoeg internationale top acts op het programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kendrick Lamar, Travis Scott, Lil Uzi Vert en Soulja Boy? Ook in 2024 verwachten we weer een top line-up in de Ahoy in Rotterdam. De datum is nog niet bekend, maar houd de website vooral in de gaten, dan kom je er snel genoeg achter.


2. TIKTAK Festival

Datum: nog niet bekend
Tijd: nog niet bekend
Locatie: Lloyd Multiplein, Rotterdam

TIKTAK Festival is voor de festivalganger die zich volledig thuisvoelt bij nederhop, urban en r&b. De organisatoren van het zomerfestival streven ernaar om een mix van genres op de line-up te zetten die allemaal één ding gemeen hebben: keiharde, lekkere beats. En hoewel je er in de eerste jaren nog artiesten zag als Dimitri Vegas & Like Mike, Carnage en Yellow Claw is het een hele andere kant op gegaan. Eigenlijk is het vanaf 2019 pas echt een hiphop festival geworden, maar het is daarom zeker niet minder vet. 

Tijdens de laatste editie vond je hier o.a. Ronnie Flex, Lil Kleine en Bizzey. Bovendien is TIKTAK elk jaar voorzien van een vuurwerkshow, een spetterende eindshow en een afterparty om niet te vergeten. Daarnaast draait het bij TIKTAK om een heerlijke feest vibe en die wordt 100% gegarandeerd. TIKTAK vindt plaats op het Lloyd Multiplein in Rotterdam en kost je rond de €30.


3. Encore Festival

Datum: 2 december 2023
Tijd: 20:00 - 06:00
Locatie: Melkweg, Amsterdam

Encore Festival startte net als Woo Hah! in 2014 en wist ook meteen de concurrentie sterk aan te gaan met Appelsap en Woo Hah!. Encore was alleen niet nieuw in de game, want wekelijks is er (nog steeds) een clubnacht van Encore te vinden in de Melkweg. Pusha T, Vic Mensa en Kid Ink stonden bij de eerste festival editie op het programma en in de jaren erna gingen de tickets als warme broodjes over de toonbank, het was steeds uitverkocht.

Helaas wist het festival op de NDSM-werf niet te overleven door een opeenstapeling van hindernissen en werd in 2019 bekendgemaakt dat Encore Festival niet doorging. Uiteraard was er in de corona jaren ook geen editie mogelijk. Nu is Encore Festival echter weer terug! Aanstaande 2 december is Encore Festival namelijk te vinden in de Melkweg in Amsterdam! De lekkerste hiphop, R&B, afrobeat en dancehall staan op het programma. Zorg dus dat je erbij bent!

4. Parels van de Zon

Datum: nog niet bekend
Tijd: nog niet bekend
Locatie: Riekerhaven, Amsterdam

Parels van de Zon is één van onze favoriete hiphop festivals van Nederland. Doorgaans wordt dit event gehouden in begin september. De focus bij Parels van de Zon ligt op Nederlandse rap scene, en tijdens de afgelopen editie kon je genieten van acts zoals Jonna Fraser, Big2, Sevn Alias, The Partysquad, Afro Bros, BIzzey en nog veel meer! Het is echt de moeite waard om Parels van de Zon eens te bezoeken, want hoewel je hier niet persé grote Amerikaanse rappers gaat zien, kun je wel veel nieuwe Nederlandse rappers ontdekken, en dat is natuurlijk altijd de moeite waard. De locatie is doorgaans de Riekerhaven in Amsterdam, al weten we nog niet zeker of dat volgend jaar ook weer het geval gaat zijn. We houden je op de hoogte!

5. Vunzige Deuntjes Festival

Datum: 13 juli 2024
Tijd: nog niet bekend
Locatie: Amsterdamse Bos, Amsterdam

Veel festivalgangers zullen wel bekend zijn met de naam 'Vunzige deuntjes'. En dat snappen we. Want Vunzige Deuntjes is al jarenlang een toonaangevende organisatie die naast veel clubnights dus ook Vunzige Deuntjes Festival organiseert. In het prachtige Amsterdamse Bos ga je helemaal lekker op de fijnste hiphop, R&B en dancehall, maar ook wel een vleugje house en disco passeert de revue. Voorgaande jaren bestond de line-up onder andere uit Frenna, Ronnie Flex & The Fam, Bilal Wahib & Los Tigres, Tabitha, Broederliefde, Jonna Fraser, Poke, Cristian D, Hef, Idaly en nog veel meer. De line-up van de komende editie is nog niet bekend, maar het beloofd weer fire te worden. De datum is wel al bekend: 13 juli 2024. Dus houd de website in de gaten voor het laatste nieuws, en zorg dat je erbij bent.


Naast deze vijf gave festivals zijn er in Nederland veel andere urban en hiphop festivals te vinden, maar vaak minder met de grote Amerikaanse namen waar het genre zo bekend om staat. Wel kom je met deze lijst al een heel eind en kan deze in de komende jaren nog flink aangevuld worden. Check onze agenda voor alle hiphop festivals in Nederland of een compleet overzicht van alle festivals in Nederland.

Lees ook eens