web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Top 20 best verdienende hiphop artiesten van 2017

Elk jaar stelt Forbes Magazine een lijst samen met daarop de best verdienende hiphop artiesten van de wereld. Zo ook dit jaar. Deze keer vinden we uiteraard de benodigde hiphop grootheden terug in de lijst, maar ook een aantal verrassende nieuwkomers. Eén ding hebben ze allemaal gemeen; ze doen het financieel allemaal erg goed. Kijk hieronder en oordeel voor jezelf.

De lijst is trouwens samengesteld op basis van inkomsten uit de periode juni 2016 tot juni 2017. Niet te verwarren met het totale vermogen van de artiesten. Het zou kunnen dat een artiest dit jaar niet zo goed verdiend heeft, maar in totaal vermogen alsnog tot de top behoort.

Fee’s voor bijvoorbeeld managers moeten er trouwens nog vanaf gehaald worden.

De top 20:

 1. Diddy (130 miljoen dollar)

  Diddy staat wederom bovenaan ons lijst. Alles wat Diddy aanraakt verandert in goud. Zo is zijn ‘Bad Boy Reunion’ tour die momenteel loopt een enorm succes. Toch is de nummer 1 notering voornamelijk te danken aan de verkoop van een aandelenpakket van z’n Sean John kledingmerk. Dat heeft hem namelijk 70 miljoen dollar opgeleverd. Zonder die verkoop zou hij máár 60 miljoen dollar hebben verdiend en op plek twee zijn uitgekomen.

 2. Drake (94 miljoen dollar)

  Drake is de meest gestreamde artiest ter wereld, heeft een aantal super lucratieve deals met bijvoorbeeld Apple, Nike en Sprite en heeft net z’n ‘Boy Meets World’ tour afgerond. Het enorme bedrag van 94 miljoen is voor een groot gedeelte te danken aan die tour. Daarmee scoort hij toch meer dan dubbel dan de rest van de artiesten uit de lijst.

 3. Jay-Z (42 miljoen dollar)

  Samen met z’n vrouw Beyonce heeft Jay-Z inmiddels een vermogen van meer dan een miljard dollar! Je zou denken, dan doe je het wat rustiger aan. Maar nee, de artiest heeft net een contract gesloten met Livenation ter waarde van 200 miljoen dollar. Waarin staat dat hij de aankomende 10 jaar overal en nergens gaat optreden.

 4. Dr. Dre (34,5 miljoen dollar)

  Dre verdiende 620 miljoen dollar toen Apple zijn bedrijf Beats kocht. Dat was meteen de grootste klapper die er ooit door een artiest is gemaakt. Werken hoeft Dre duidelijk nooit meer te doen, maar toch komt er nog steeds enorm veel geld binnen. Voornamelijk door royalties op het enorme aantal nummers wat hij in z’n loopbaan heeft geproduceerd.

 5. Chance the Rapper (33 miljoen)

  Deze rapper uit Illinois is net 5 jaar bezig maar staat nu al in de top 5 best verdienende hiphop artiesten. En dat terwijl hij nog nooit een fysiek album heeft verkocht. Sterker nog z’n muziek is gratis beschikbaar online en daarmee bouwt hij hard aan z’n populariteit. Die populariteit weet hij bij festivals optredens te verzilveren.

 6. Kendrick Lamar (30 miljoen)

  In april kwam z’n nieuwe album ‘Damn’ uit en die ging heel snel dubbel-platina. Dat heeft Kendrick geen windeieren gelegd, maar hij verdiend het echte geld met z’n optredens. Per optreden vangt hij namelijk minimaal 1 miljoen dollar.

 7. Wiz Khalifa (28 miljoen)

  Wiz Khalifa is op sommige gebieden een soort van nieuwe Snoop Doog, maar dan jonger. Hij staat (net als Snoop) bekend om z’n liefde voor wiet en weet dat soepeltjes in geld om te zetten. Zo heeft hij een mobile app ‘Weed farm’ en z’n eigen marihuana soort en weet daarmee flink geld te verdienen zoals je kunt zien. Oh, ja en toert ook nog wel een beetje.

 8. Pitbull (27 miljoen dollar)

  Zijn bijnaam is Mr. Worldwide en die bijnaam past hem goed. Pitbull treedt namelijk vaak en echt overal ter wereld op. De man weet overal waar hij komt stadions te vullen en dat doet z’n portemonnee weer erg goed.

 9. DJ Khaled (24 miljoen dollar)

  Khaled is weer terug op de lijst. Voornamelijk door miljoenendeals met sponsors zoals Apple en Mentos en een festival fee dat in de tonnen loopt. Dit ondanks de soms slechte publiciteit en recensies die de artiest krijgt. Zo kunnen wij een festival herinneren waar Khaled het podium afge-booed werd.

 10. Future (23 miljoen dollar)

  Deze rapper uit Atlanta heeft als eerste artiest ter wereld binnen één week twee volledige albums uitgebracht. Die ook nog eens goed werden ontvangen ook. En vooral via de streamingdiensten onwijs veel zijn beluisterd. Alleen Drake had in totaal meer streams dan Future.

 11. Kanye West (22 miljoen dollar)

  Kanye West ken je omdat hij onwijs goede muziek maakt, maar waarschijnlijk ook omdat hij regelmatig on stage een onverwachtse rant loslaat. Zo ook tijdens z’n laatste tour. Die afgebroken moest worden omdat hij steeds psychotische (zo leek het) op het podium stond. Hij heeft zelfs een tijdje in een ‘ziekenhuis’ gezeten hiervoor. Desondanks verdient de man nog steeds heel veel geld. Voornamelijk door een hele goede sponsor deal met Adidas.

 12. Birdman (20 miljoen dollar)

  Ook Birdman treedt met enige regelmaat zelf op, maar bij lange na niet zoveel als veel andere namen uit deze lijst. Birdman verdient zijn geld voornamelijk met zijn platenlabel (Cash Money Records). Daar heeft hij onder andere Drake, Lil Wayne en Nicky Minaj onder contract staan.

 13. J. Cole (19 miljoen dollar)

  In 2011 had Cole ook meteen succes met z’n debuutalbum en een paar jaar later doet z’n nieuwe album ‘4 Your Eyes Only’ het wederom super goed. Platinum zelfs. Volgend jaar verwachten we hem nog hoger in de lijst. Er zit namelijk een wereldwijde album tour aan te komen.

 14. Swizz Beats (18 miljoen dollar)

  Swizz Beats is voornamelijk een producent. Hij maakt tracks voor onder andere de albums van Snoop Dogg, Kanye West en z’n vrouw Alicia Keys. Voor veel van de nummers van de andere artiesten uit deze lijst heeft hij een bijdrage aan geleverd.  

 15. Snoop Dogg (16,5 miljoen dollar)

  Deze oudgediende in het vak draait al 25 jaar mee. In het begin was hij nog een hardcore rapper, nu is hij te zien in programma’s met kook legende Martha Steward. Hij wordt duidelijk een dagje ouder, maar verdiend nog steeds lekker. Net als andere artiesten verdiend hij z’n geld met meer dan alleen optreden. Waar andere artiesten kleding of parfummerken lanceren heeft Snoop een eigen cannabis lifestyle platform. Wat dat ook mag zijn.

 16. Nicki Minaj (16 miljoen dollar)

  Nicki Minaj is de bestbetaalde hiphopartiest en de enige vrouw in deze lijst. Ze heeft al sinds 2014 geen nieuw album uitgebracht, maar verdiend ruim voldoende met haar 3 nieuwe singles, optredens en sponsordeals.

 17. Lil Wayne (15,5 miljoen dollar)

  Ondanks z’n recente gezondheidsissues (Lil Wayne heeft namelijk epilepsie en heeft met enige regelmaat last van epileptische aanvallen) heeft de rapper toch 50 optredens gegeven in het afgelopen jaar. Per optreden vangt hij minimaal $300.000, dus dat tikt dan toch wel lekker aan.

 18. Macklemore & Ryan Lewis (11,5 miljoen dollar)

  Vijf jaar na hun grote succes met ‘Thrift shop’ zijn ze nog steeds aan het touren. In het afgelopen jaar hebben ze minimaal 50 keer opgetreden op grote festivals of evenementen. Het duo houdt er binnenkort echter mee op. Macklemore heeft namelijk een soloalbum gepubliceerd.

 19. Rick Ross (11,5 miljoen dollar)

  Rick Ross is het afgelopen jaar 40 kilo kwijtgeraakt, maar promoot nog steeds allerlei fastfood merken. Waarschijnlijk omdat hij daar grof geld voor krijgt. Dat tezamen met z’n optredens en het managen van z’n eigen label (The Maybach Music Group) heeft hem een plekje verdiend op de gedeelde 18e plaats.

 20. Lil Yachty (11 miljoen dollar)

  Deze Amerikaanse tienerheld, die zichzelf een ‘bubblegum rapper’ noemt, is net 20 jaar geworden en staat voor het eerst in de top 20 best verdienende hiphop artiesten. Voornamelijk door de 100+ optredens die hij heeft gegeven in het afgelopen jaar. Doet ie niet slecht.

Samen verdienden deze 20 artiesten 619 miljoen dollar. Dat is 38% meer dan vorig jaar. Zie hier het hele artikel van Forbes.

Lees ook eens