web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Top 10 best verdienende DJ’s van 2017

Forbes Magazine heeft ook dit jaar een lijst samengesteld met daarop de best verdienende DJ’s van de wereld. En daar staan best een paar verassingen in. Zo zijn er een aantal bijzondere nieuwkomers en is het gebrek aan diversiteit bijna schokkend. Er is geen enkele vrouw en iedereen komt uit Europa of de US.

De lijst is samengesteld op basis van inkomsten uit de periode juni 2016 tot juni 2017. Fee’s voor bijvoorbeeld managers moeten er nog vanaf gehaald worden. Toch doen ze het allemaal financieel erg goed. Kijk hieronder en oordeel voor jezelf.

De top 10:

1. Calvin Harris (48,5 miljoen dollar)

De meest verdienende DJ in de lijst is, voor de vijfde keer op rij, Calvin Harris. Hij verdiende in 2017 het mega bedrag van 48,5 miljoen dollar. Dat is voornamelijk te danken aan de fee’s die hij ontvang voor het draaien op festivals. Voor minder dan 1 miljoen dollar komt Calvin niet bij je draaien. 

2. Tiësto (39 miljoen dollar)

Deze Nederlandse grootheid staat elk jaar in de top 3 van de lijst, al voor zolang de lijst bestaat. Ondanks z’n leeftijd (48 jaar) geeft de artiest nog steeds meer dan 150 optredens per jaar en weet daarmee The Chainsmokers net achter zich te houden.

3. The Chainsmokers (38 miljoen dollar)

De Chainsmokers zijn één van de nieuwkomers in de lijst en voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de stijging van het totale vermogen van deze top 10. The Chainsmokers scoren vooral goed op de streaming gebied met meer dan 2,2 miljard streams.

4. Skrillex (30 miljoen dollar)
5. Steve Aoki (29,5 miljoen dollar)
6. Diplo (28,5 miljoen dollar)
7. David Guetta (25 miljoen dollar)

De oudste artiest van het rijtje is Guetta. Met z’n 49 jaar had hij gemakkelijk de vader kunnen zijn van de jongste uit het rijtje; Martin Garrix, ie net 21 is geworden. Hij is één van de weinige uit het rijtje die ook mainstream (pop) succes heeft door middel van samenwerkingen met bijvoorbeeld Rihanna en Usher. In de afgelopen 12 maanden heeft hij meer dan 100 shows gegevens op festivals en in clubs en daar vangt hij nog steeds grof geld voor.

8. Marshmello (21 miljoen dollar)

Nog vreemder dan z’n rare outfit is de hoeveelheid geld dat deze artiest binnen sleept. Dat lukt het voornamelijk door z’n overvolle tourschema. Bijna elke avond draait hij wel weer op een ander groot event. Dat hij er minimaal een paar ton per keer voor krijg helpt natuurlijk ook wel mee.

9. Martin Garrix (19,5 miljoen dollar)
10. Zedd (19 miljoen dollar)

Samen verdienden deze 10 artiesten 298 miljoen dollar. Zie hier het hele artikel van Forbes.

Lees ook eens