web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Toch nog feesten op EXIT festival deze zomer!

Waarschijnlijk had niemand meer gerekend op een festival deze zomer. Door alle Covid-19 perikelen zitten we thuis vastgeroest en zit er niet veel anders op dan de zomer te spenderen op een terrasje of een kleedje in het park. In Nederland kan je festivals voorlopig sowieso vergeten en ook in de rest van Europa lijkt het erop dat er niet gefeest wordt totdat er een vaccin is. Of is er misschien toch nog hoop!?

Voor de diehard party animal, die absoluut niet kan wachten is er zeker hoop. Je kunt deze zomer namelijk afreizen naar Servië, want EXIT Festival gaat alsnog plaatsvinden, nu van 13 t/m 16 augustus 2020! 

Wait, what!? Ja, echt. In overleg met de Servische premier is besloten dat het geannuleerde festival een tweede kans krijgt, niet in juli, maar augustus. De nieuwe editie van het elektronische festival luidt dan ook EXIT 2.0 en een paar honderd Nederlandse festivalgangers hebben inmiddels al besloten een kaartje gescoord om zo toch nog iets te kunnen proeven van een festival biertje en je favoriete EDM en techno acts.

EXIT Festival 2.0

13 - 16 augustus 2020
Novi Sad, Servië

Voor de vervangende editie moest een nieuwe line-up bij elkaar gesprokkeld worden. Dan loop je meteen het gevaar dat de line-up snel niet aan de EXIT verwachtingen voldoet, maar integendeel! Een deel van de line-up is namelijk al bekend en die laat je toch wel sterk twijfelen om alles corona voorzichtigheid overboord te gooien, je tent in te pakken en de eerste de beste trein te pakken naar Novi Sad. Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Robin Schulz, Nina Kraviz en Ofenbach zijn de eerste namen die sowieso te bewonderen zijn. De line-up wordt logischerwijs niet zo groot als je normaal van EXIT gewend bent, want in plaats van 40 stages zijn er nu máár 20 en zullen ook maar de helft van het normale aantal kaartjes verkocht worden. Wel duurt het festival gewoon vier dagen zoals altijd.   

Ken jij EXIT al?

EXIT is in 2000 opgericht door een aantal studenten die zich actief inzetten voor democratie en vrede in Servië, maar ook de rest van de Balkan. Deze sociale boodschap blijft nog elk jaar een belangrijk onderdeel van het festival en dat proberen ze ook nu met Covid-19 over te brengen.  

Het festival zelf? Super vet. Het outdoor festival vindt elk jaar plaats in een oud fort genaamd Petrovaradin in Novi Sad. Het fort biedt ruimte voor in totaal 190.000 bezoekers, wat iets van 50.000 bezoekers per dag zijn. De line-up is altijd zeer divers en je kunt hier dan ook allerlei soorten muziek verwachten. Denk aan elektronisch, house, techno, drum and bass, maar zelfs rock, metal, hiphop en reggae zijn hier te vinden. Het is een van de uniekere festivals in Europa dankzij haar locatie en gevarieerde line-up. EXIT is gegarandeerd een goed feestje.  


Groot risico

We snappen dat het heel verleidelijk is om nu een kaartje te halen, maar vanuit de Nederlandse overheid is er al kritiek geuit en vragen ze mogelijke festivalgangers twee keer na te denken over hun bezoek aan het festival. Het brengt veel gevaren met zich mee die niet alleen een probleem zijn voor jezelf, maar juist voor de mensen om je heen. Als dit zorgt voor een grote tweede uitbraak zijn we nog wel even zoet met corona en moeten we misschien nog wel veel langer wachten voordat we weer massaal kunnen festivallen. Nog even doorbijten dus!

Als je jezelf jaloers wilt maken kan je nog even checken welke festivals er dit jaar allemaal in Nederland zouden zijn. Hé, en wie weet, misschien is het vaccin er wel sneller dan we denken. Neem voor alle Nederlandse festivals een kijkje in onze festival agenda voor een compleet overzicht van 2020 en 2021.

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens