web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Onbeschaamd sappig dansen bij Juicy Festival

In het Dok Amsterdam werd afgelopen zaterdag onbeschaamd gebounced, geschuurd en andersoortig sappig gedanst op heerlijke R&B en hip-hop classics. En dat hadden we helemaal te danken aan één van onze nieuwe festival favorieten; Juicy Festival.

Dit kleine (zeg maar gerust pittoreske) festival werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Net zoals vorig jaar in Dok Amsterdam. Een stadsstrand dat ruimte biedt aan iets van 2.000 feestgangers(!?). Maar ondanks die kleinschaligheid werd het er niet minder gezellig op. Ja, het feestje moet een beetje op gang komen, maar uiteindelijk werd het heeeel erg gezellig en zou ik het volgend jaar absoluut niet willen missen.

Ik moet altijd even schakelen als ik naar Dok ga. Terwijl je tussen de bedrijfsterreinen doorfietst, staat daar opeens een soort van beach club. Een stadsstrand, alleen dan zonder strand. En in plaats van een horizon over de zee, heb je uitkijk op een paar schitterende kantoorpanden. Maar…, als stadsbewoner moet ik qua ‘natuur’ pakken wat ik pakken kan. Ik heb geleerd om flexibel te zijn en dus fantaseer ik het water er zelf wel bij. :)Om een uurtje of 15:45 liepen we bij Juicy naar binnen. Fashionably late dachten we, maar blijkbaar waren we niet de enige die dit plan hadden. Het was namelijk nog eeeruhg rustig… en de mensen die er waren hadden allemaal een plekje gescoord aan één van de vele picknick tafels die Dok Amsterdam rijk is. Ik vind Dok één van de leukere plekjes in Amsterdam waar je heerlijk je schoenen uit kan doen en in het zand kan spelen. Het probleem alleen van de vele picknick tafels die er staan, is dat mensen gaan chillen in plaats van dansen. Want ja, niemand wil de eerste op de dansvloer zijn. Dat is natuurlijk niet cool……. Het zag er op dat moment even naar uit dat het feestje niet op gang zou komen.

Gelukkig begon het rond 16:45 uur langzaamaan drukker te worden en waren er een paar oudere feestgangers bij (55+) die al jaren geleden hun coolness hebben opgegeven en gewoon schijt hadden. Met dansmoves die alleen vorige generaties snappen maakte ze er wel een gezellig boel van en probeerde ze zowaar een beetje met de DJ te flirten. Een half uurtje later had hun enthousiasme afgegeven op de chillers om hun heen en begon er zowaar een echt feestje te ontstaan.Inmiddels hadden we onze schoenen ingeruild voor slippers of blote voeten en waren we heerlijk aan het genieten van het zand tussen onze tenen. Zo kregen we toch nog een heerlijk strand gevoel. We hebben zelf een aantal bikini’s gespot. Sweet! Het zat sowieso qua vrouwelijk schoon wel snor op Juicy. De verhouding tussen mannen en vrouwen was met 35/65 duidelijk in het voordeel van de man (omdat er dus veel meer vrouwen dan mannen rondliepen) en er zaten een heleboel leuk meiden tussen. Het leuke aan zo’n kleinschallig feestje is dat je voortdurend dezelfde mensen tegenkomt en dus echt connectie kunt maken.

Op een misplaatst optreden na, werd er erg lekkere muziek gemaakt op Juicy. De optredens van Hef en Yung Internet waren goed, maar vooral de DJ’s wisten de juiste tunes te draaien. Het thema van Juicy was B.I.G. style, dus het was te verwachten dat de ene na de andere geremixte hip-hop of R&B classic uit de speakers knalde. Zo hebben we ‘cop that shit’ van Timbaland en Missy Elliott voorbij horen komen, maar ook ‘Rock With You van Michea en I’ll be missing you van Puffy. Niet de originele (langzame) versies, maar precies de juiste mix van herkenbare beats waar iedereeen “ooooh shit!” op roept en een lekkere (nieuwere) beat tussendoor gemixt. DJ got skills! Uiteraard afgewisseld met het nodig nieuwere spul, zoals ‘King Kunte’ van Travis. De muziek viel duidelijk in de smaak, want de stemming zat er uiteindelijk goed in en er werden behoorlijk wat dikke moves gebust.Een entreekaartje voor Juicy varieerde van €15 (early bird) tot €24,5 (late bird). En vooral die 24,5 euro is aan de hoge kant voor zo’n klein feestje, met maar 2 stages. Terugkijken had ik Juicy toch echt niet willen missen en vind ik de 24,5 euro goed besteed. Voor die paar euro’s meer of minder had ik het echt niet willen missen. Ik zorg gewoon dat ik volgend jaar een early bird ticket scoor. Sign me up!

Lees ook eens