web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Gemeente Amsterdam wil proef met kleine events!

​Jaa, in deze donkere dagen kwam er donderdag 17 december toch ineens een lichtpuntje tevoorschijn! Burgemeester Femke Halsema maakte bekend dat ze in de eerste helft van 2021 wil experimenteren met kleine evenementen in Amsterdam met maximaal 500 bezoekers! En dat is best goed nieuws! Want na een jaar zonder festivals, is alles wat in de buurt komt van een festival of mini-feestje welkom.

Gemeente Amsterdam hoopt dat er in de eerste vijf maanden van 2021 veilig geëxperimenteerd kan worden met festivals, bijvoorbeeld door het inzetten van sneltests. Wel moet worden voldaan aan landelijke maatregelen, zoals triage en de anderhalve meter afstand. Ook wordt er met organisatoren gekeken of evenementen van meer dan tweeduizend bezoekers kunnen worden verplaatst naar het najaar. Zal het dan toch? Stiekem hopen we op heel veel leuke mini-festivals.

‘Het experimenteren met kleine festivals is fijn voor het publiek en zorgt eindelijk weer voor inkomsten voor de honderden Amsterdamse artiesten, medewerkers, toeleveranciers en andere ondernemers die afhankelijk zijn van evenementen,’ heeft burgemeester Femke Halsema laten weten aan de gemeenteraad.

De afgelopen maanden zijn er heel wat illegale raves en feestjes georganiseerd door jonge Amsterdammers, die staan te springen om weer naar festivals of andere evenementen te gaan. Zou jij het aandurven om weer naar een festival te gaan? En welk festival zou je dan het liefst weer bezoeken?

Lees ook eens