web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

De rijkste hip-hop artiesten van de wereld in 2017

Forbes Magazine zoekt jaarlijks uit wie de rijkste artiesten van de wereld zijn. Als een voorproefje op de totale lijst hebben ze alvast de 5 rijkste hip-hop artiesten bekend gemaakt. Juist in die scene lijkt veel geld verdienen een doel op zich en daarom is er al jaren een strijd aan de gang tussen de grootheden om die eerste plaats. Zoals gewoonlijk gaat dat tussen Diddy, Jay-Z, Dr. Dre en tot voor kort 50cent. Die tot 2014 met een geschat vermogen van ruim 140 miljoen dollar toch echt wel meetelde, maar sindsdien door een aantal slechte deals en een (gedeeltelijk) faillissement uit de lijst gekelderd is. Master P en Eminem volgen met enige gepaste afstand op plek #4 en #5.

Top 5:

1. Diddy
2. Jay-Z 
3. Dr. Dre
4. Master P
5. Eminem
$ 820.000.000
$ 810.000.000 
$ 740.000.000
$ 350.000.000 
$ 210.000.000

Het is een behoorlijke close call, maar de strijd in 2017 lijkt gewonnen door Diddy, met een verschil van $10 miljoen. Normaal gesproken zit er een ruime marge tussen hem en Jay-Z, maar het fortuin van Jay-Z is in het laatste jaar met 30% gegroeid, voornamelijk door de waardering van zijn muziekdienst Tidal.

Wie volgend jaar de 1e positie in zal nemen en misschien wel de eerste hip-hop artiest wordt met een vermogen van een miljard lijkt erg spannend te worden. Beide grootheden zijn druk bezig met allerlei initiatieven en er lijkt geen einde aan hun succes. De kans dat ze uitlopen op de rest lijkt erg groot. Dr. Dre, Master P en Eminem lijken een stuk minder te scoren en groeien veel minder sterk.

Dr. Dre heeft z’n grootste klapper namelijk al gemaakt toen hij in 2014 zijn bedrijf Beats verkocht aan Apple voor $ 3 miljard. Aan z’n twitter berichten te zien dacht hij toen meteen miljardair te zijn geworden en de lijst dik aan te gaan voeren. Helaas voor hem was z’n aandeel máár $ 620 miljoen waard.

Als Jay-Z trouwens het vermogen van z’n vrouw Beyonce zou mogen meetellen dan zouden ze als stel de lijst met stip aanvoeren. Beyonce is namelijk nog eens goed voor $ 300 miljoen extra.

Zodra de rest van de lijst bekend is, zullen we het we uiteraard laten weten! Check het hele Forbes artikel hier

Lees ook eens