web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Check de livestreams van je favoriete artiesten en festivals

Ook helemaal klaar met dat stilzitten vanwege de corona crisis? Ja? Dan mag je de livestream van je favoriete DJ, band of festival écht niet missen. Festivals en feestjes zijn zoals je weet gecanceld, maar dat betekent niet dat je helemaal niet meer kunt genieten van je muziekidolen. Artiesten en festivalorganisatoren leggen zich niet zomaar neer bij de gevolgen van corona en doen keihard hun best om fans thuis te entertainen door online livestreams aan te bieden. Zo kan toch nog een beetje gedanst worden.

Er worden inmiddels dagelijks honderden online feestjes georganiseerd op Instagram, Facebook, Youtube en Twitch. Elton John hoste bijvoorbeeld het iHeart Radio Living Room Concert voor mensen thuis in Amerika we zagen al streams voorbijgekomen van grote artiesten zoals Coldplay, John Legend en Armin van Buuren. Omdat je door de bomen het bos van online events niet meer ziet, hebben wij de leukste elektronische streams er voor je uitgelicht. 

Diplo

De Amerikaanse DJ Diplo is al bijna een paar weken straight elke avond te bewonderen vanuit zijn huis. Samen met andere artiesten als Dillon Francis en Major Lazer worden er setjes gedraaid. De trap producer was één van de eerste om een virtueel event te streamen in deze barre tijden en doet dit nu standaard 5 dagen in de week. Corona Sabbath, zoals Diplo z’n stream noemt, is te vinden op YouTube via de volgende link: 
Corona Sabbath presented by Diplo


Benny Rodrigues

Techno powerhouse Benny Rodrigues streamt de laatste weken ook regelmatig setjes voor de thuiszitters die alsnog live van harde techno en dikke house willen genieten. De buren schijnen al gek van hem te worden, maar dat betekent voorlopig nog niet dat hij ermee ophoudt. Check de live stream van Benny Rodrigues.

Er zijn niet alleen artiesten die vanwege corona live gaan op social media. Natuurlijk hebben festivals ook genoeg beeldmateriaal om jouw quarantaine een stuk minder saai te maken. En dan zijn er ook nog magazines als Billboard die nog iets vets in petto hebben met hun live stream.  

Tomorrowland

Tomorrowland start met One World Radio en gaat speciaal voor jou de komende weken live streamen met sets, recaps en specials van je favoriete artiesten. Ze hebben ’s werelds grootste artiesten uitgenodigd om vanuit hun studio te streamen en de dikste platen te draaien. Voor het geval dat corona ook Tomorrowland de das omdoet moet je toch echt even deze livestream gaan checken. De Tomorrowland stream kan je volgen op hun site.


Billboard Live at Home

Als je Alec Benjamin en Hozier nog eens live wilde zien is nu je kans. De komende weken zie je deze artiesten en nog veel meer op de Billboard Live at Home livestream. Samen zullen de artiesten met Billboard geld inzamelen voor een non-profit partner naar keuze. Een corona stream met veel voordelen dus! Check het hier.

Awakenings Festival

Je hebt al weken geen techno feestje meer kunnen pakken. Kut corona. Gelukkig komt Awakenings dan maar gewoon naar jou toe, in je kamer, in je fokkin kamer. Awakenings gaat alle live sets van Awakenings Festival 2019 streamen. Just in case je het festival gemist hebt graag opnieuw wilt beleven. Komend weekend kan jij je eigen kamer ombouwen tot techno bunker met legendarische sets van je favoriete techno artiesten. Beuken maarrr: 
- De livestream van Awakenings Festival is helaas al afgelopen. Houd hun YouTube kanaal in de gaten voor eventuele opkomende livestreams -

Er zijn nog zoveel andere streams te vinden. Zoek maar op je favoriete artiest of festival en heel waarschijnlijk staat er wel ergens een live stream op de planning of kan je er eentje terugkijken. Je hoeft thuis in ieder geval niet meer stil te zitten met de hoeveelheid streams die op dit moment online staan. Welke artiesten en festivals ga jij tijdens de lockdown sowieso checken?

We hopen natuurlijk dat er ergens in 2020 weer gefestivald kan worden en daarvoor kan je onze festival agenda checken.

 

Lees ook eens