web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Alle Koningsdagfeesten in Amsterdam op een rijtje

Op vrijdag 27 april kleurt Amsterdam, net zoals de rest van Nederland, helemaal oranje om Koningsdag te vieren. Door de hele stad heen worden evenementen georganiseerd. Wij zetten de belangrijkste evenementen van Koningsdag voor je op een rijtje. We beginnen met de straat events en eindigen met de vijf grotere festivals. 

(Straat) evenementenWanneerWaarPrijs
KING Loesoe
12:00 - 20:00
Westerstraat
gratis
Breakfast Club Kingsday07:00 - 18:00Undercurrent, Papaverwegv.a. €21,7
Cartel Kingsday12:00 - 07:00Westergasterreinv.a. €12,5
Kings Of Orange Outdoor12:00 - 20:00Waterloopleingratis
Het Partyfeest Koningsdag13:00 - 20:00Noordermarktgratis
Terug Naar Toen Koningsdag11:00 - 20:00Le Patron, Vijzelgrachtgratis
Koning Nieges11:00 - 03:00Meneer Nieges, Westerdoksdijkgratis
Beets & Thalia Koningsdag12:00 - 20:00Westerdokspleingratis
Koningsdag Hannekes Boom12:00 - 20:00Hannekes Boomgratis
Stadsfest10:00 - 20:00Het Stadspaleisgratis
NDSM Vrijhaven09:00 - 20:00NDSM-werfgratis
THESE GUYS Kingsday12:00 - 20:00NDSM Treehousegratis
Koningsdag Uit Je Bak12:00 - 20:00NDSM-werfgratis
DOGMA K-day18:00 - 03:00Rolling Rock Kitchengratis
Grootschalige festivals
Kingsland Festival
12:00 - 20:00
RAI Amsterdam
v.a. €37,9
Loveland van Oranje11:00 - 20:00Meerparkv.a. €19,5
Oranjebloesem12:00 - 20:00Blijburg aan Zeev.a. €32,5
Urban Music Festival Kingsday12:00 - 20:00Stadspodiumv.a. €19,3

Straat evenementen:

>>> KING Loesoe <<<
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: Westerstraat
Prijs: gratis

Je kan donderdag vanuit je werk direct doorhobbelen naar het eerste Koningsdagfeestje. Op de Westerstraat is, zoals vanouds, van alles aan de gang. KING Loesoe begint donderdagavond (om 20:00 tot 01:00 uur) al met feesten en na een kleine pauze gaan ze de volgende dag gewoon lekker door. Net zoals vorig jaar zal je hier de lekkerste hitjes, R&B, disco en all-time classics uit de speakers horen knallen. Zoals Loesoe zelf zegt: “Lang leve de aloude traditie van het vieren van Koningsdag op straat en let’s get F*CKING LOESOE”.


>>> Breakfast Club Kingsday <<<

Wanneer: 07:00 – 18:00 uur
Waar: Undercurrent, Papaverweg
Prijs: v.a. €21,7

Wanneer je vanuit Koningsnacht in één ruk door wilt feesten of gewoon heel vroeg aan je Koningsdag wilt beginnen, is er de Breakfast Club Kingsday edition. Hier trappen ze namelijk al rond 07:00 uur en vanaf dat moment wordt er de hele dag door non-stop geknald. De Breakfast Club is er duidelijk eentje voor de diehards. De line-up van het event bestaat uit onder andere Levon Vincent, Samuel Deep, Oceanic, JP Enfant en Nicolas Lutz, die over twee verschillende stages verdeeld worden. Ontbijt zit overigens bij een ticket inbegrepen. 


>>> Cartel Kingsdag <<<

Wanneer: 12:00 – 07:00 uur
Waar: Westergasterrein
Prijs: v.a. €12,5

Cartel houdt op Koningsdag een 19 uur durende dansmarathon. Overdag zullen zowel de Westerliefde (indoor) en het naastgelegen Klönneplein (outdoor) in het teken staan van Cartel Kingsday. ’s Avonds verplaats het evenement naar binnen en kan er in de WesterUnie, Westerliefde en het Transformatorhuis tot 07:00 uur gefeest worden. Op het programma staan onder andere Bem Sims, Optimo, Sandrien, Carlos Valdes en Interstellar Funk, dus dat belooft een heel dik feestjs te worden. Hou er rekening mee dat dag en nacht tickets apart worden verkocht. 

>>> Kings Of Orange Outdoor <<< 
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: Waterlooplein
Prijs: gratis

Als je van plan bent lekker door het centrum te struinen, vergeet dan niet een stop te maken op het Waterlooplein. Daar vind je dit jaar Kings Of Orange Outdoor. Dit gratis minifestival belooft minimaal acht uur lang non-stop muziek en meer eten en drinken dan je lief is en is daarmee een prima plek om even een paar moves te laten zien of relax even op te laden. 

>>> Het Partyfeest Koningsdag <<<
Wanneer: 13:00 – 20:00 uur
Waar: Noordermarkt
Prijs: gratis

Op de Noordermarkt is tijdens Koningsdag altijd genoeg te doen, daar is 2018 geen uitzondering ook. Net zoals vorig jaar is de Noordermarkt weer het terrein van het Partyfeest en Finch. De line-up laat nog even op zich wachten, maar zoals we van het Partyfeest gewend zijn, belooft dit weer een ouderwets gezellige Koningsdag in de Jordaan te worden.  

>>> Terug naar Toen Koningsdag <<<
Wanneer: 11:00 – 20:00 uur
Waar: Le Patron, Vijzelgracht
Prijs: gratis

Terug naar Toen Koningsdag neemt jou mee naar de mooiste tijd van je leven; de 90’s en 00’s! Ze hebben de lekkerste hits van toen verzameld, op cassettebandjes gezet en klaargezet om voor jou af te spelen. Als je dus zin hebt om al je favoriete jeugdhelden voorbij te horen komen en keihard mee te blèren, dan moet je zeker even naar Le Patron op de Vijzelgracht toe. 


>>> Koning Nieges <<<
Wanneer: 11:00 – 03:00 uur
Waar: Meneer Nieges, Westerdoksdijk
Prijs: gratis

Als je geen zin hebt om de hele dag door de stad te dwalen, maar liever ergens vertoeft met goed geluid en wél koud pils… dan is Koning Nieges wellicht wat voor jou. Ze houden hier zeker niet van half werk. Dus vroegtijdige aftaaiers of laatbloeiers zal je hier niet vinden. Koning Nieges gaat als één van de weinige gewoon lekker door tot 03:00 uur. 

Kaart link hier

>>> Beets & Thalia Koningsdag <<<
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: Westerdoksplein
Prijs: gratis

Op het Westerdoksplen komen B.E.E.T.S. en T.H.A.L.I.A. opnieuw samen om weer een nieuwe (nog) legendarischer Koningsdag feest neer te zetten. Bij velen zal de editie van vorig jaar nog in het geheugen gegrift staan. Toch belooft deze zelfbenoemde ‘match made in heaven’ dit jaar nog vetter te worden. Met nog meer tracks, biertjes, clowns en voedsel.


>>> Koningsdag Hannekes Boom <<<
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: Hannekes Boom
Prijs: gratis

Palm Paradise en Hannekes Boom gaan Koningsdag met elkaar vieren en samen toveren ze daarom Hannekes Boom om tot “het meest tropische oord waar je ooit Koningsdag hebt gevierd”, inclusief palmbomen en heel veel goede muziek. Waaronder beats van Iggy P, Esa en Beesmunt Soundsystem. Deze heerlijke, aan het water gelegen, toko is zowel lopend als met boot te bereiken. Je kan zelfs op hun eigen pondje opstappen. 


>>> Stadsfest <<<
Wanneer: 10:00 – 22:00 uur
Waar: Het Stadspaleis
Prijs: gratis

Het Stadspaleis op de Nieuwezijds Voorburgwal zet voor de derde keer op rij de speakers aan tijdens K-dag en is een perfecte tussenstop op deze drukke dag. De muziek gaat al om 10:00 uur aan en er is eten en drinken in overvloed, waaronder allerlei gezonde shakes. Zo kom je de dag wel door.  


>>> NDSM Vrijhaven <<<
Wanneer: 09:00 – 20:00 uur
Waar: NDSM-werf
Prijs: gratis

Vrijhaven op de NDSM-werf is de perfecte plek als je tijdens Koningsdag wilt ontsnappen aan de drukte in het centrum. In elke hoek van het terrein gebeurt er wel iets, waaronder de kindervrijmarkt bij de IJ-hallen, een mobiele DJ-cabine of de THESE GUYS party bij NDSM Treehouse. Iedereen (jong en oud) is welkom. 


>>> THESE GUYS Kingsday <<<
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: NDSM Treehouse
Prijs: gratis

Als onderdeel van NDSM Vrijhaven wordt er in de NDSM Treehouse weer keihard gefeest, onder leiding van THESE GUYS. 
Dit jaar voor het eerst met een tweede stage. Daarop is een dik line-up te horen, met onder andere: 543FF, G-String, Job Sifre, Mad Miran, Post Ave, Robert Bergman, Clairvoyance, Gamma Intel en nog vele andere.
Hou wel rekening met dat je tassen worden gecontroleerd bij de ingang. Zonder barinkomsten kunnen THESE GUYS natuurlijk niet zulke feestjes blijven geven. 


>>> Koningsdag Uit Je Bak <<<
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: NDSM-werf
Prijs: gratis

Om de koning te eren kan je op de NDSM-werf ook terecht bij een mobiele DJ-booth. ‘Uit Je Bak’ en Mechanisme hebben namelijk de koppen weer bij elkaar gestoken en zorgen ook op Koningsdag weer voor een dikke en gevarieerde line-up. Ze hosten daarmee één van de tofste area’s op de NDSM en misschien wel de stad!?


>>> DOGMA K-DAY <<<
Wanneer: 18:00 – 03:00 uur
Waar: Rolling Rock Kitchen
Prijs: gratis

Jammer genoeg houden de meeste feestjes op K-dag er mee op rond 20:00 uur. Ook die op de NDSM-werf. Gelukkig is Dogma op loofafstand van de NDSM en kan je daar nog een paar uurtjes langer door. DOGMA K-DAY begint namelijk om 18:00 uur en stop pas om 03:00. Een perfecte plek om dag goed af te sluiten.
Zorg dat je er vroeg bij bent, want de capaciteit is zeer gelimiteerd. Minimale leeftijd is overigens 21 jaar. 


>>> Koningsdag op straat <<<
Naast alle bovengenoemde plekken kan je voor een leuk feestje ook gewoon terecht in de/ op het:
- Utrechtsestraat 
- Leidseplein
- Rembrandtplein
- Spuiplein
- Frederiksplein
- Amstelveld
- Kruising Rozengracht & Marnixstraat
- Palmgracht
- Haarlemmerdijk
- Lekkeresluis
- 9 straatjes
- Westerstraat
- Reguliersdwarsstraat
- Elandsgracht
- Marie Heinekenplein
- Gerard Douplein
- en nog vele andere plekken…


Grootschalige festivals:

>>> Kingsland Festival Amsterdam <<<
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: RAI Amsterdam
Prijs: v.a. €37,9

Het Kingsland Festival is één van de vier grootste Koningsdag evenement van Amsterdam en trok vorig jaar meer dan 25.000 bezoekers. 100.000 bezoekers zelfs als je de andere steden ook meerekent. Het Kingsland Festival wordt namelijk niet alleen maar in Amsterdam gehouden. Ook Den Bosch, Groningen en Twente hebben een Kingsland editie. In Amsterdam bestaat het event dit jaar uit vier stages (Main, Eclectic, Deep en Hardstyle) met een hele sick programma. Onder andere DJ Snake Hardwell, Lil’ Kleine, Yellow Claw en Broederliefde zullen dit jaar optreden. Als jij van een gevarieerd programma, bekende namen en grootschaligheid houdt, dan is Kingsland een hele goede optie. Check de aftermovie hieronder. 


>>> Loveland van Oranje <<<
Wanneer: 11:00 – 20:00 uur
Waar: Meerpark
Prijs: v.a. €19,5

Ook dit jaar keert Loveland van Oranje terug naar het Meerpark in Amsterdam-Oost, met wederom een dikke techno line-up. We zijn niet anders van Loveland gewend. De line-up bestaat uit Pan-Pot, Secret Cinema, Olivier Weiter, Alan Fitzpatrick, Miss Melera en nog heel veel andere. Net zoals vorig jaar spelen de meeste artiesten een speciale back2back set om het evenement nog Koninklijker te laten klinken. Check de aftermovie hieronder.

>>> Oranjebloesem <<<
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: Blijburg aan Zee
Prijs: v.a. €32,5

Als je niet van dagjesmensen houdt, maar wel van elektronisch muziek, een chill uitzicht, koude biertjes langs de waterkant en vier stages met allerlei eigenzinnige artiesten, dan is Oranjebloesem zeker wat voor jou. Oranjebloesem presenteert zichzelf als hét alternatief voor Koningsdag. Speciaal voor mensen die even uit de stad willen ontsnappen, maar toch lekker willen feesten. Het programma van dit jaar bestaat uit een serie underground helden + een hele grote (nog geheime) headliner.


>>> Urban Music Festival Kingsday <<<
Wanneer: 12:00 – 20:00 uur
Waar: Stadspodium
Prijs: v.a. €19,3

Het Urban Music Festival Kingsday is één van de weinige events (zo niet de enige) in Amsterdam, die zich tijdens Koningsdag focust op Urban. Dit jaar in het Stadspodium bij station Sloterdijk in de buurt. Het beloofd het tofste R&B-feest van de stad te worden. Gelukkig is dat niet vanwege het gebrek aan alternatieven, maar gewoon omdat het een dik feest is. Met vier verschillende stages en heel veel vette artiesten. Onder andere Afrolosjes, Bizzet, Jayboogz, DOPEBWOY en Avalon 7 Friends zullen het podium betreden.

En als je het feesten om 20:00 ish nog niet zat bent dan hebben de meeste clubs wel een Koningsdag after op het programma staan. Het is niet voor niets weekend! 

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens