web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Bijzondere festival locatie #4: oude staalfabriek

Ooit al eens willen festivallen in de woestijn, een oude fabriek, een kasteel… de Chinese Muur? Een hele goede festival locatie kan goed opwegen tegen een mindere line-up en is vaak de reden voor festivalgangers om een bepaald event te bezoeken. Een perfect muziekfestival met een geweldige line up is immers niet zó geweldig als de venue op een aftandse parkeerplaats plaatsvindt. In deze serie belichten wij de aller epicste festival locaties van over de hele wereld!

Deze keer gaan we een industrieel getint event belichten: Colours of Ostrava.

Colours of Ostrava gebruikt de staal- en koolwerken in de Tsjechische plaats Ostrava om zich te onderscheiden van de rest. Colours is natuurlijk niet het enige festival dat kiest voor een post-industrieel thema, maar heeft het wel goed voor elkaar met een terrein wat op de lijst staat van het Europees cultureel erfgoed.

Het festivalterrein is voorzien van urban art en allerlei kleurrijke details om de grauwe omgeving toch net iets meer van die ‘colours’ te geven. Onder en tussen de enorme bouwwerken nestelen de podia zich op wonderlijke manieren en sta je verscholen te feesten tussen de oude smeltovens en kolenmijnen. In de loodsen van het evenement kan je verrast worden door lezingen, dansvoorstellingen, heel veel lekkere bieren, workshops en films. Waar je ook rondloopt vind je smakelijke eet- en drinkkraampjes, Oost-Europese straatkunst en roestige pijpen die jouw festivalervaring super immersive maken.


Naast de bijzondere festivallocatie is de muziekselectie ook niet iets om zomaar te vergeten. De line-up bestaat uit vele genres en is ontzettend divers. De afgelopen jaren stonden hier bijvoorbeeld al Kygo, Imagine Dragons, Justice, M83 en Tame Impala. Dat zal in 2020 en de jaren daarna nog veel meer beloven. Meer pop festivals ontdekken? Check dan de pop agenda van 2020 hier.

Zeker een event dat in de categorie bijzondere festivallocaties past. Vind jij Colours of Ostrava ook zo’n vet muziekfestival of heb je er nog nooit een festivalbezoek kunnen brengen? Volgend jaar zijn ze weer terug van 14-17 juli, mits je je festival zomer van 2021 nog niet volgepland hebt natuurlijk.

Wil je ondertussen in de gaten houden wat er in Nederland in 2020 nog op de planning staat? Check dan onze festival agenda voor alle Nederlandse festivals die in 2020 plaatsvinden. 

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens