web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Bijzondere festival locatie #3: Maya tempel

Een festival zonder uitzonderlijke locatie is slechts een van de vele andere festivals. Een van de dingen die de festivalervaring bijzonder maken is natuurlijk de plek waar je al die dagen verblijft. In deze serie gaan we op zoek naar festivals met de meest unieke locaties en wat ze allemaal te bieden hebben. Misschien wel in een tempel?

We hebben het al gehad over het Bulgaarse Meadows in the Mountains en het Roemeense Electric Castle. We gaan Europa uit: Day Zero Festival.

Het is de allerlaatste dag van de oude Maya-kalender: Day Zero. Sinds 2012 bestaat er een techno festival dat zich afspeelt rond een oude tempel van de Maya’s. Day Zero Festival is elk jaar in januari (wanneer het daar warm is) te beleven in de jungles van Tulum, Mexico. Wat leip denk je nu al, maar dat is niet alles. Deze piramide ligt midden in de jungle en aan het strand en gaat 24 uur lang door. Bedank de goden maar dat hier een muziekfestival georganiseerd mag worden.

Ook hier ontbreken natuurlijk de lichtshows en laserstralen niet die het muziekfestival op zo’n historische plek helemaal doen oplichten. Daarnaast wordt door Damian Lazarus een heerlijke techno line up verzorgd. De spirit van de Maya’s worden vertegenwoordigd door dans performances, Shaman rituelen, yoga en spirituele workshops en nemen je weg van de realiteit. Day Zero is here to stay en moet je eigenlijk wel een keertje meemaken.

Als techno liefhebber mag dit festival niet missen op je lijstje. Je moet wel goed opletten als je dit ooit wilt bezoeken, je kunt er niet zeker van zijn dat het elk jaar wordt gehouden. Vergeet ook niet dat het in januari is, niet iedereen heeft dan vakantie. Wel is het natuurlijk extra chill om een zomerfestival in de winter mee te maken.

Blijf je toch liever in Nederland? Check dan onze festival agenda voor een compleet overzicht van alle festivals in Nederland in 2020. 

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens