web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Bijzondere festival locatie #2: in de bergen

Een festival zonder uitzonderlijke locatie is slechts een van de vele andere festivals. Een van de dingen die de festivalervaring bijzonder maken is natuurlijk de plek waar je al die dagen verblijft. In deze serie gaan we op zoek naar festivals met de meest unieke locaties en wat ze allemaal te bieden hebben. Feesten op een grasveld is ook niet zo spannend meer tegenwoordig!

In het vorige artikel kon je lezen over het ontsnappen aan het dagelijks leven in een kasteel. Nu gaan we eens kijken hoe het is om in de bergen te feesten bij Meadows in the Mountains.

We reizen af naar het zuiden van Bulgarije, waar het Rodopegebergte ligt. In 2020 zou hier voor de 10e keer op rij het muziekfestival Meadows in the Mountains plaatsvinden, maar dit is verzet naar 2021 om redenen die je zelf in kunt vullen. Op 850 meter boven het waterpeil is het losgaan op underground techno, house, acid en veel meer. De feestjes in de zonnige vallei zorgen samen met veel zelfexpressie voor een betoverende ervaring.


Aan de voet van de berg ligt een dorpje waar met veel bewoners wordt samengewerkt door de organisatie van het evenement. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen om te verblijven bij een Bulgaars gastgezin. Hoe uniek is dat? Sowieso verbouwen veel bewoners van het dorp hun huis tot restaurant of bar om de festivalgangers te verwelkomen. Heel lief allemaal. En dit vierdaagse festival kost je niet eens heel veel: als je er een beetje op tijd bij bent betaal je €130, en dat voor zo’n unieke festivalervaring. Maar weinig mensen zullen je overtreffen met een ervaring als deze.

Heb je alle vette festival locaties in Nederland al bezocht? Waarschijnlijk niet, check daarom onze festival agenda voor alle Nederlandse festivals in 2020! En stay tuned voor nog meer vette festival locaties.

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens