web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

Bijzondere festival locatie #1: in een oud kasteel

Ooit al eens willen festivallen in de woestijn, een oude fabriek, een kasteel… de Chinese Muur? Een hele goede locatie kan goed opwegen tegen een mindere line-up en is vaak de reden voor festivalgangers om een bepaald event te bezoeken. Een perfect muziekfestival met een geweldige line up is immers niet zó geweldig als de venue op een aftandse parkeerplaats plaatsvindt. In deze serie belichten wij de aller epicste festival locaties van over de hele wereld!

Deze keer gaan we het hebben over Electric Castle.

Electric Castle is een festival in de Transylvanische regio van Roemenie. Vlakbij Cluj-Napoca ligt het prachtige Bánffy-kasteel. In dit kasteel vind je een adembenemende scenery die je bij geen enkel ander festival tegenkomt. De historische omgeving zorgen voor een wereld waar je 5 dagen lang kunt ontsnappen uit de werkelijkheid dankzij de foutloos ingerichte podia, media-installaties en kunstwerken. Het vette aan Electric Castle is dat geen enkel deel van het kasteel onbenut blijft en je dus niet tegen dode plekken aanloopt.

De line-up van het festival staat altijd vol met verschillende namen uit alle scenes. Van hiphop tot drum & bass en alternative rock tot indie pop. De afgelopen jaren stonden hier bijvoorbeeld London Grammar, Limp Bizkit, Florence + The Machine en Infected Mushroom. Naast een sterke line-up heeft het muziekevenement genoeg in petto om je als festivalbezoeker nooit te vervelen. Ze hebben hier een gaming area, een enorm reuzenrad, een complete circusshow en natuurlijk lichtinstallaties.

Dit hele muziekfestival kost je maar rond de 130 euro voor 5 dagen en eten en drinken zijn ook Roemeense prijzen. Zeker de moeite waard om het een kans te geven. Hoewel de locaties in deze reeks over de hele wereld verspreid zitten heeft Nederland natuurlijk ook veel vette festival locaties. In de festival agenda van Follow the Beat kan je die allemaal vinden. Check hier de festival agenda van 2020.

Gerelateerde artikelen

Lees ook eens