web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

11 opkomende vrouwelijke techno DJ’s die je moet kennen

Anno 2017 bestaat de DJ-wereld nog steeds grotendeels uit mannen. Zo ook de techno scene. Natuurlijk kennen we bekende vrouwelijke namen van bijvoorbeeld Nina Kraviz, Anja Schneider of The Black Madonna. Toch zie je op feestjes voornamelijk mannen achter de draaitafels staan. En dat is best jammer soms.

Om ons steentje bij te dragen zetten we de volgende 11 opkomende vrouwelijke DJ’s even in de spotlight. Wij zouden graag meer van hen horen: 

 1. Amelie Lens
 2. ONYVAA
 3.  Soramimi
 4. Charlotte de Witte
 5. ZØE
 6. Helena Hauff
 7. UMFANG
 8. Anetha
 9. TERR
 10. VONDA7
 11. BEC

Amelie Lens
Na een modellencarrière begon Amelie in 2014 als DJ en veroverd de scene sindsdien in sneltreinvaart. Amelie draait voornamelijk minimalistische en duistere techno en brak begin 2016 internationaal door toen ze haar eerste EP uitbracht met daarop titelsong Exhale. Afgelopen jaar heeft Amelie op onder andere Tomorrowland, Pukkelpop, Awakenings en ADE gedraaid. Wij vinden Amelie één van de meest spannende export producten dat België op dit moment te bieden heeft.

ONYVAA
De Amerikaanse ONYVAA is één van de nieuwste aanwinsten voor de Europese techno scene. Deze, vanuit Los Angeles geïmporteerde, dame is eigenaar van haar eigen underground label, producer en DJ tegelijk. ONYVAA heeft een bijzondere sound met dromerige Oosterse klanken en krachtige beats. Een goed voorbeeld hiervan vind je hieronder.

Soramimi
Het lijkt erop dat Amerika een inhaalslag aan het maken is op het gebied van techno. Ook Celia Kim, zoals Soramimi eigenlijk heet, komt uit The States. Uit New York City om precies te zijn en ze is iemand om in de gaten te houden. Celia maakt voornamelijk ambient en experimentele techno en is naast producer en DJ ook eigenaar van haar eigen label (Dusk Notes). Onder dat label heeft ze niet al te lang geleden een dikke EP uitgebracht. Zie hieronder.
Soramimi betekent trouwens net zoveel als ‘Mama Appelsap’. Dat zegt jullie vast genoeg. 

Charlotte de Witte
Als 17-jarige begon Charlotte de Witte met DJ-en onder de naam ‘Raving George’. Zodat ze kon verhullen dat ze een meisje was. Ze wilde beoordeeld worden op haar vaardigheden en niet haar uiterlijk. In 2011 brak Charlotte door nadat ze een wedstrijd had gewonnen in het Studio Brussel radioprogramma. De prijs; ze mocht een performance geven op de main stage van Tomorrowland. Sindsdien gaat het goed met haar carrière. Door de jaren heen is ze meer techno en minder electro gaan draaien en heeft ze (vaak onder de naam Raving George) meerdere keren op bijvoorbeeld Pukkelpop, Tomorrowland en I Love Techno gestaan. Inmiddels heeft ze voldoende credits opgebouwd en gaat ze onder haar eigen naar verder.
Ze is niet echt een nieuwkomer in de scene, dus wellicht hoort ze niet helemaal in deze lijst thuis. Maar omdat we haar in Nederland nog wat minder goed kennen dan onze zuiderburen hebben we haar toch een plekje gegeven. 

ZØE
Na jarenlang als diehard raver alle feestjes te zijn afgegaan besloot ZØE op een gegeven moment om zelf eens het podium op te stappen. Dat beviel goed en binnen no-time had ze zichzelf op de kaart gezet als één van de hipste nieuwkomers van het moment. Sindsdien heeft ze in een aantal van de beste techno clubs van Europa gedraaid. Denk aan Egg (London), Privilege (Ibiza), Showcase (Parijs) en Uebel Und Gefährlich (Hamburg).
In 2016 heeft ze een aantal samenwerkingen gedaan met onder andere Sam Pagani (zie hieronder) en er staan er meer op de planning.

Helena Hauff
Helena Hauff is een DJ en producer uit Hamburg en draait al een aantal jaren mee in de scene. In 2013 bracht ze haar debut track uit waarna ze in keihard door beukte. Na allerlei samenwerking kwam er in 2015 zelfs een album uit met haar werk. Helena heeft een unieke smaak en geluid en staat bekend om haar ‘uitgeklede’ techno en electro tracks. Haar stijl is een mix van acid, Industrial, minimalistisch en Detroit (early) techno. En zo brengt ze altijd een futuristisch en vooral intense sound. 

UMFANG
Ook deze nieuwkomer komt uit The States. Emma Olsen, zoals UMFANG echt heet, is geboren in de Bronx, opgegroeid in Kansas en nu woonachtig in Brooklyn. Ze begon haar carrière in als DJ een aantal jaren terug en is in Europa nog niet echt bekend. Maar wat nog niet is kan nog komen. Als je van vreemd, harde techno houdt gemixt met de verdwaalde vrolijke groove dan is UMFANG namelijk je vrouw.

Anetha
Deze Parijse dame is de laatste jaren naam voor zichzelf aan het maken. Na haar debut EP in 2015 is ze vooral in de Parijse underground scene is een prominente verschijning geworden. Maar ook buiten Parijs gaat het lekker. Zo heeft ze onder andere al in de Lantern Club (Beijing), Bron (Stockholm) en Berghain (Berlijn) gedraaid. Recent bracht ze haar nieuwe track ‘Acid Train’ uit, zie hieronder. Anetha staat bekend om de afwisseling tussen acid, hypnotische en sterke flows en 90’s old school tracks. Klinkt dat je als muziek in de oren hou dan deze dame goed in de gaten. 

TERR
Dit aankomend techno talent speelde, totdat ze op haar 19e elektronische muziek ontdekte, in verschillende punkbands. Pas toen ze aan haar vrienden vroeg om haar de basics van ‘computermuziek’ te leren ontdekte ze haar echte passie. Vooral de oneindige mogelijkheden spraken haar aan en stortte zich de eerstvolgende 12 maanden volledig op het leren van de techniek.
Danielle Caldas werd pas ‘Terr’ in 2016, toen ze voor het eerst daadwerkelijk ging DJ-en en produceren. Begin 2017 bracht ze haar eerste EP uit. Sindsdien staat het leven van Terr niet meer stil.

VONDA7
10 jaar geleden, voordat VONDA7 zelf artiest werd, hield ze zich voornamelijk bezig met het interviewen van DJ’s en producers en maakte ze video’s van de feestjes in haar geboorteplaats Poznan (Polen). Zolang ze maar met haar passie voor muziek bezig kon zijn, was ze blij. Diezelfde passie voor EDM bracht haar naar Amsterdam waar ze al snel zelf techno en house ging maken.
Inmiddels woont ze in Berlijn waar ze met haar new wave techno vol met emotie en energie de lokale scene volledig weet te boeien. 

BEC
Bec is afgelopen jaar door Pulse Magazine uitgeroepen tot één van de tien ‘Leading Ladies’ in de underground scene. Maar gelukkig is Pulse niet de enige die het talent van deze Engelse heeft gespot. In de paar jaar dat ze nu DJ is heeft ze al in top clubs over de hele wereld gespeeld. Denk aan Londen, Berlijn, Barcelona en zelfs Hong Kong.

Lees ook eens