web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
|

1 op 10 mensen heeft drugs op handen

​Uit onderzoek van de Universiteit van Surrey blijkt dat dertien procent van de mensen (die nog nooit drugs hebben gebruikt) wel sporen van cocaïne en soms zelfs heroïne aan hun handen hebben.

Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen aan de drugs zit. Toch zijn er nog steeds heel veel mensen die nooit drugs doen en er zelfs helemaal niets mee te maken willen hebben. Nu blijkt alleen dat zelfs deze mensen, alsnog drugs met zich mee kunnen dragen. Een onderzoek, dat uitgevoerd is door de Universiteit van Surrey heeft namelijk aangetoond dat er bij minimaal 1 op de 10 niet-drugsgebruikers wel sporen van drugs op de handen te vinden zijn.

Onderzoek
De onderzoekers hebben monsters genomen van de handen van mensen uit hun testgroep. Die monsters zijn in het laboratorium onderzocht en hieruit bleek dat 13% van de niet-gebruikers wél drugssporen op hun handen hadden. Uiteraard zijn ook de handen van de wel-drugsgebruikers getest om als vergelijkingsmateriaal te dienen en die zaten logischerwijs vol met drugsresten.

Oorzaak
Maar hoe dan!? Uiteraard kan het zijn dat de zogenaamde ‘niet-gebruikers’ logen over hun drugsgebruik. Vandaar dat de onderzoekers hebben getest of je drugs via je omgeving kunt verkrijgen. Zo lieten ze de niet-gebruikers handen schudden met wel-gebruikers en daardoor bleken kleine deeltjes cocaïne overgedragen te worden. Hetzelfde geldt voor briefgeld of allerlei andere voorwerpen die je met andere mensen ‘deelt’.

Het verschil in drugsresten tussen wel-gebruikers en niet-gebruikers is echter zo groot, dat de onderzoekers duidelijk kunnen zien wat de bron is. De hoeveelheid resten toont dus duidelijk aan of je gebruiker bent of niet.
Als je geen gebruiker bent hoef je overigens niet bang te zijn dat je high wordt als je te veel voorwerpen aanraakt. Zelfs niet als je de hele dag door je handen zou likken.  Daar is het aantal resten gewoon te laag voor.

Lees ook eens