web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

De Westerliefde is een bar / restaurant op het Westergasterrein in Amsterdam en is onderdeel van de grotere overkoepelende evenementenlocatie: WesterUnie. In het historische en industriële pand van de Westerliefde worden vooral rond speciale gelegenheden evenementen zoals indoor festivals georganiseerd. Het gebouw van de Westerliefde ligt tegen het gebouw van het Transformatorhuis, de Westerunie en het Westergasterras aan. Eigenlijk zijn het allemaal losse onderdelen, maar in de praktijk werken ze regelmatig samen om betere en grotere events te kunnen hosten. Zo ontstaat er een bijzondere en zeer flexibele evenementenlocatie. De Westerliefde heeft net zoals de andere onderdelen een rauw tintje, aangezien het decor voornamelijk staal en steen bestaat. Met een capaciteit van ongeveer 300 feestgangers is de locatie niet erg groot, maar dat kan met de aangrenzende gebouwen oplopen tot maximaal 1.500 bezoekers. 

Festivals 2020

In de Westerliefde en de aansluitende onderdelen is geen vast programma. Vooral rond speciale gelegenheden zoals Koningsdag, Bevrijdingsdag, Halloween, NYE, ADE, etc. worden er muziekevenementen georganiseerd. 

Bereikbaarheid

Het Westergasterrein (en dus ook de Westerliefde) is met de fiets goed te bereiken. Als je uit Amsterdam-Zuid moet komen, dan duurt het wel even, maar anders ben je er binnen 10-15 minuten fietsen. Als je liever wordt gereden dan kan je natuurlijk ook een Uber of ViaVan bestellen. Dat kost vaak niet meer dan een paar euro per persoon. Of anders neem je de bus. Station Amsterdam-Sloterdijk ligt namelijk op nog geen 5 minuten afstand met de bus en is zelfs met de benenwagen prima te doen.

Bekijk onze agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals in Westerliefde in 2020.

Agenda

Geen aankomende events gevonden.