web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search

<  Festivalterrein Hellendoorn
location

De Hellendoornse Berg is een natuurgebied vlakbij het dorp Hellendoorn (in Overijssel). Het bos is onderdeel van het nationale park de Sallandse Heuvelrug en is ongeveer 35 km2 groot. Aan de westkant van het bos zijn een aantal grasvelden te vinden die als evenementenlocatie worden gebruikt. Doordat het dorpje Hellendoorn op een steenworp afstand ligt, wordt dit terrein ook wel het Festivalterrein Hellendoorn genoemd. 

Evenementenlocatie

Het festivalterrein is ongeveer 100 x 100 meter groot en biedt ruimte voor events van 1.000 tot maximaal 10.000 bezoekers. Er is een groot grasveld dat doorgaans voor de main stage wordt gebruikt en in het bosrijke gebied eromheen zijn kleinere veldjes te vinden waardoor er toch ruimte is voor meerdere stages. Juist de combinatie van natuur, ruimte en de afwezigheid van bewoners maakt het Festivalterrein Hellendoorn een top locatie voor muziek events.

Festivals 2020

Op het terrein worden jaarlijks verschillende festivals gehouden, zoals: Hardshock Festival en Dauwpop Festival. Zo ook in de zomer van 2020. 

Bekijk onze agenda hieronder voor een compleet overzicht van alle festivals in Festivalterrein Hellendoorn in 2020.

Agenda

Afgelopen events