web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
01 Jun

< Oranjewoud

01 juni t/m 10 juni 2018

van 18:00 tot 22:00 Al geweest

Oranjewoud
Festival (outdoor)
Minimale leeftijd = Geen
Geen dresscode

Het Friese parklandschap Oranjewoud is van 1 tot en met 10 juni het kloppende klassieke hart van Leeuwarden-Fryslân 2018. Ruim 200 topmusici uit heel Europa strijken hier neer om van het krieken van de dag tot in de kleine uurtjes concerten te geven. De prachtige tuinen, historische landhuizen maar ook tipi’s, een zwembad, een ondergrondse bunker en gigantische plastic bubbels geven een extra dimensie aan een bijzondere muziekbeleving. De gevarieerde programmering voorziet in verdieping voor doorgewinterde klassieke-muziekliefhebbers, prikkelt culturele avonturiers en biedt een ontspannen kennismaking met klassieke muziek voor het hele gezin. In festivalhart De Proeftuin kan jong en oud in een ongedwongen sfeer luisteren naar korte optredens van de vele festivalmusici en van daaruit uitwaaieren naar de overdekte concerten in het feeërieke parklandschap.

Zo valt er te genieten van Bach door cellist Jean-Guihen Queyras, een Fauré-recital door Hannes Minnaar of Frans repertoire door sopraan Lore Binon en kan men opstaan met de vogels tijdens het Zonsopgangconcert door Sytze Pruiksma. Voor wie avontuurlijker is ingesteld is de voorstelling ‘Pitch Dark’ van onder andere Arnold Marinissen in de ondergrondse bunker een aanrader of een stilteconcert op de late avond door het minimalistische TEMKO met werk van Aart Strootman.
Violiste Noa Wildschut, sinds haar 11e jaar bij het festival betrokken, krijgt dit jaar carte blanche. Zij is onder andere te horen tijdens het openingsconcert in het tweede vioolconcert van Prokofjev met het Noord Nederlands Orkest.
Bach vormt een van de programmalijnen en manifesteert zich op diverse wijzen: van Nigel Kennedy’s ‘Bach meets Gershwin’ via techno door de Duitse barokgroep Musica Sequenza tot een nieuwe bewerking van ‘Musikalisches Opfer’ door Calefax.

Premières
Vier toonaangevende componisten - Louis Andriessen, Michael Gordon, Julia Wolfe en David Lang – bundelen hun creatieve krachten in MUTED, ‘het stilste vioolwerk ooit', geschreven voor Monica Germino. De wereldpremière is op vrijdag 8 juni te horen in een ondergrondse bunker. Het festival opent met de wereldpremière van ‘Future Perfect’, een locatiespecifiek werk voor orkest van de Amerikaans-Nederlandse componiste Vanessa Lann. Op 2 juni gaat de muziektheatervoorstelling ‘Koerikoeloem’ van Miranda Driessen in première, een compositie voor acht windharpen, solostemmen, blokfluittrio en Japanse sho op het gelijknamige gedicht van Tjitkse Jansen.
Op zaterdag 9 juni is de eerste uitvoering van ‘Moving letters’, een multidisciplinaire voorstelling van de jonge componist Tijn Wybenga in opdracht van Oranjewoud Festival, Oerol en het Grachtenfestival voor een reusachtige plastic installatie van de Italiaanse kunstenaar Marco Canevacci.

De Proeftuin
De Proeftuin vormt het festivalhart waar iedereen op een ongedwongen manier kan kennismaken met uiteenlopende muziekstijlen. Er zijn korte optredens van vele festivalmusici en diverse bands. Speciaal voor kinderen is er in ‘t Proevertje een kinderprogramma bestaande uit activiteiten en voorstellingen, onder andere door sopraan Klaartje van Veldhoven.

Kaarten en informatie: www.oranjewoudfestival.nl
Oranjewoud Festival is van vrijdag 1 juni t/m zondag 10 juni te bezoeken. De kaartverkoop voor de betaalde optredens start op 26 januari via www.oranjewoudfestival.nl. 
Jeugd t/m 18 jaar betaalt voor alle concerten € 2,50. De Proeftuin is gratis toegankelijk.

Line-up

Line-up nog niet bekend...

Handige links

Prijs v.a. €19,50
Boek nu

Follow the Beat & Oranjewoud

In de festival agenda van Follow the Beat vind je alle Nederlandse muziekevenementen, waaronder Oranjewoud. Dat op 01 juni 2018 in Parklandschap Oranjewoud te Oranjewoud gehouden wordt. We hebben alle festival informatie, aftermovie(s), line-up, tickets en het laatste festival nieuws voor je op een rijtje gezet. Zo kies je snel en gemakkelijk jouw volgende feestje uit.

Toch nog niet het juiste festival gevonden!? Bekijk dan onze festival kalender voor een compleet en duidelijk overzicht van alle festivals in Nederland. Of zoek specifiek op jouw meest favoriete muziekgenre, festival maand, party stad of op de meest populaire artiesten. Oh, en vergeet niet onze Facebook en Instagram pagina’s te volgen!

Alternatieven