web_icon social_insta_icon circle_arrows_icon date_icon lineup_play_icon play_icon uber_icon booking_icon airbnb_icon location_icon social_sf_icon social_fb_icon social_tw_icon ticketswap_icon share_icon alarm_icon arrow_down_icon heart_icon empty_heart_icon plus_icon arrow_icon account_icon ftp_logo mobile facebook whatsapp twitter instagram cancel-circle ticket min plus icon_kruisje_fill icon_kruisje_line going like shirt id crowd track tent sun tickets location date itunes weblink icon_search
11 Aug

< Het Landjuweel

11 augustus t/m 15 augustus 2022

van 13:00 tot 02:00 Al geweest

Landjuweel 2022
Festival (outdoor)
geen dresscode

Het vindt eindelijk weer plaats. Levenskunstenaars, paradijsvogels en artiesten zullen weer samenstromen om een meerdaags ritueel te doen zegevieren. Een Landjuweel is niet zomaar een festival. Al in de vijftiende en zestiende eeuw waren landjuwelen ontmoetingsplekken voor schrijvers, toneelspelers, dichters, dansers troubadours en decorbouwers en natuurlijk was er ook publiek. De tijden veranderen. In Ruigoord vervagen de grenzen tussen publiek en kunstenaar. Het is een participanten festival waar iedereen deel uitmaakt van het verhaal. Het Landjuweel bouwt zich jaarlijks op tot een creatief en ritualistisch hoogtepunt. Dit jaar zal het gehele ritueel gestoeld zijn rondom de thematiek van het “water”. Wij nodigen je uit om deel te nemen aan deze thematiek. Probeer in je creativiteit wel duurzame materialen te gebruiken of aangespoelde materie.

Op de donderdag 11 augustus luiden we het feest in met een openingsceremonie. Op vrijdag kan eenieder zich onderdompelen in zijn eigen Atlantis en op zaterdagnacht stromen we weer samen voor de Beeldenroute.
De Beeldenroute is niet zozeer een wandeling langs beelden, projecties en acts, maar een happening op zich. Dus laat je inspireren en inspireer. Drapeer jezelf in een vloeibaar gewaad, wees de dolfijn of de zeemeerman die je altijd al wilde zijn. Draag een waterleliehoed of maak een vissenlampion, word danser in je eigen Zwanenmeer, neem je paraplu mee, blijf boven NAP of in je eigen bubbel. Na zo’n extatische nacht zal je zondag een waterig zonnetje zijn en kan je met een voldaan gevoel nagenieten en/of deelnemen aan het sprookje voor de kinderen in hun voorbijrijdende boot tijdens de Kinderbeeldenroute.

Line-up

Line-up nog niet bekend...

Handige links

Prijs v.a. €99
Boek nu

Follow the Beat & Het Landjuweel

In de festival agenda van Follow the Beat vind je alle Nederlandse muziekevenementen, waaronder Het Landjuweel. Dat op 11 augustus 2022 in Ruigoord te Amsterdam gehouden wordt. We hebben alle festival informatie, aftermovie(s), line-up, tickets en het laatste festival nieuws voor je op een rijtje gezet. Zo kies je snel en gemakkelijk jouw volgende feestje uit.

Toch nog niet het juiste festival gevonden!? Bekijk dan onze festival kalender voor een compleet en duidelijk overzicht van alle festivals in Nederland. Of zoek specifiek op jouw meest favoriete muziekgenre, festival maand, party stad of op de meest populaire artiesten. Oh, en vergeet niet onze Facebook en Instagram pagina’s te volgen!

Alternatieven